Ti is odavagytok az őszi finomságokért?

Nem tudjuk, ti hogy vagytok vele, de mi nem bánjuk, hogy jön az ősz. Legalábbis az étel alapanyagokat illetően nem olyan nagy baj, ha lesz egy kis változás. Végre lehet frissen szedett almát, szilvát és szőlőt használni az ételek elkészítésekor. Ja, és ki ne hagyjuk a gombát sem a felsorolásból!

Egy jó kis gulyás, ami gombával van ízesítve, vagy egy szimpla gombapörkölt, esetleg egy egyszerű rántott gomba… Mind jöhet bármikor. Legalábbis mi szeretjük. Ahogy az őszi finomságokkal töltött húsokat is. A csirkéhez és a pulykához például nagyon jól passzol a gesztenye és a szilva is. A szőlőt pedig akár egy gyöngyhagymás köretben is használhatjuk. Ami szintén remekül illik a könnyedebb, grillen készült húsokhoz. Merthogy attól még, hogy ősz van, nem kell lemondani a kinti sütögetésről. Csupán az esti időpontokat inkább dél környékére kell előrehozni, a nyári zöldségek helyett pedig őszi finomságokat kell köretként használni. De ugyanez érvényes a bográcsozásra is.

 

A gulyásba mehet egy kis gomba is – ahogy a Kámoni betyárgulyásba is

 

Ahogy fent utaltunk rá, a szabadban készült gulyásba mehet akár frissen szedett erdei gomba is. Persze csak akkor, ha azt szakértő ellenőrizte. Az almát, mint alapanyagot pedig szintén grillezhetjük. Akár egészben is mehet a rácsra. Így remek desszert – főleg, ha egy kis méz is megy rá. De töltelékként is adhatjuk a húsokhoz. Főleg a sertéshez lesz igazán ízletes. És a sütőtököt se hagyjuk ki! Ez szintén használható húshoz tölteléknek, vagy akár a szabadtűzön is elkészíthetjük. Alufóliába csomagolva mehet a parázsba.

Kedvet kaptál? Szerintünk használd ki az ősz adta lehetőségeket!

Mi a hús alapanyagokat adjuk.

 

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.