Sokféle módon elkészíthető. Egyesek “csak” kolbászt töltenek bele, mások egyedileg összeállított töltetékkel dobják fel. A dagadó szinte bármilyen “belevalót” elbír, számos variáció létezik. Mutatunk is néhányat ezek közül.
A hagyományos tojásos, zsemlés, petrezselymes megoldás talán a legnépszerűbb töltelék. De egyesek csirkemájjal töltik, mások szalonnás masszát állítanak össze és így sütik meg. Így ősszel viszont remek lehet a gombás töltetékkel – mondjuk vargányával – elkészített sertés dagadó is. Vagy ha nem tudunk választani, a felsoroltak mindegyikét is bele tölthetjük a húsunkba. A csirkemáj, a szalonna, a gomba együtt is “működik”. Sőt…
Érdemes kipróbálni.
Ha kérdésed van az elkészítéssel kapcsolatban, a hentesüzletünkben a kollégáinknak felteheted.