Több marhahúst kellene fogyasztanunk

Kevés marhahúst fogyaszt a magyar. Sajnos jóval az uniós átlag alatt vagyunk. Évente 2,0-2,5 kilogramm az átlag. Ez pedig az egészségileg indokolt mennyiség fele, harmada. Az iránymutatás szerint ugyanis évente 6-8 kilogrammot lenne ajánlott fogyasztani.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara egyébként ezt próbálja segíteni az új kampányában. Szeretnék, ha megközelítenénk az uniós átlagot. De ez csak úgy lehetséges, ha a vendéglátó helyeken minőségi marhahúst tudnának kínálni – mondják. Ehhez a szakértők szerint az kell, hogy fejlesszék a feldolgozóipart, ezáltal minél magasabb feldolgozottsági szintű marhahúst állítsanak elő a feldolgozással foglalkozó cégek.

Marhahús Szombathely


Ugyanakkor az is rendkívül fontos, hogy tudjuk: a marhahúsnak az étrend meghatározó részét kell képeznie. Az egészség szempontjából ugyanis nélkülözhetetlen élelmiszerről van szó. Egyebek mellett azért, mert rengeteg B12 vitamint tartalmaz, ami elengedhetetlen a vérképzéshez és az idegrendszer kiegyensúlyozott működéséhez. A marhahús továbbá komoly fehérje- és vasforrás is. Magas továbbá a cink- és a foszfortartalma.

Szóval ha teheted, Te is fogyassz több marhahúst! Úgyis jön a jó idő, úgyhogy bográcsozzatok többet a szabadban, és készítsetek jó kis marhapörköltet!

Nálunk a hús alapanyagot beszerezhetitek ehhez.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.