Egy év alatt három kilóval kellene többet fogyasztanunk sertéshúsból. A mostani átlag a múlt század kilencvenes éveiben megevett mennyiségnek felel meg.
Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter elmondta: most évente 25 kilogramm sertéshúst fogyasztunk. A mennyiség növekedése érdekében a minisztérium kampányt indít. A budapesti sajtótájékoztatón a Laci Pecsenye étterem konyhafőnöke, Takács Lajos elmondta: ízletesen elkészítve a sertéshús felhasználásával készült ételek ismét nagyon népszerűek lehetnek.
Rámutatott, hogy a mangalica húsa nemcsak bel-, hanem külföldön is nagy siker az utóbbi időben, és ez jelentős eredmény egy olyan időszakban, amikor a világban nem trendi a sertéshús fogyasztása – tájékoztatott a távirati iroda.
Minőségi sertéshús Szombathelyen, a Kámon-hús hentesüzletében. A kínálatról tájékozódjon húsboltunkban!