A kukoricalisztből készült tortilla igazán ízletesen elkészíthető egy kis csirkehússal és friss salátával. Remek könnyű nyári étel.
A tacos elkészítés nem bonyolult. Vehetünk előre készített tortilla lapokat, amelyeket serpenyőben melegíthetünk meg, hogy formálható legyen. A csirkehúst ízlés szerint fűszerezzük, majd csíkokra vágjuk és megsütjük serpenyőben.
A melegített tortillát feltekerjük, beletöltjük a csirkehúst, majd a zöldséget majd így folytatjuk felváltva, és kész a tacos.
A salátára öntetet is tehetünk. A mártás szintén ízlés szerint készíthető. Szerintünk mindenképpen tegyünk bele friss paradicsomot, hagymát, uborkát, paprikát. Tehetünk rá egy kis tejfölt, és meglocsolhatjuk egy kevés friss citromlével.
Az elkészült tacos laktató, az éhesebbek már kettőtől is jól laknak. Nagyon jól eső étel egyébként, hiszen nem telít el. A könnyű csirkehús és a laza saláta nem teszi nehézzé a gyomrot.
A tortilla egyébként kukoricalisztből készül, amlyi egészségesebb is, mint a hagyományos liszt. Nem tartalmaz glutént. Viszont az nem igaz rá, hogy kevésbé hizlal – sajnos.
Ha kedvet kapott, ne feledje, csakis minőségi húsból készülhet igazán ízletes étel. Ennek beszerzésében segítünk, jöjjön el hozzánk Szombathelyen, a Kámon-hús hentesüzletébe.