A magyar vadhús biztonságos, jó minőségű és egészséges. Nemrég tartottak is egy vadhúsfogyasztást népszerűsítő rendezvényt, ahol az érdeklődők minderről helyben meg is bizonyosodhattak.
A kampánnyal azt szeretné elérni a Vidékfejlesztési Minisztérium és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, hogy a családok asztalára több vadhús kerüljön. Az eseményen elhangzott, hogy a vadhús a hal mellett a legegészségesebb, legértékesebb hús, hiszen a vad kizárólag természetes táplálékot fogyaszt.
Melyek még a vadhús előnyei?
Az ízletessége mellett rendkívül egészséges. A szervezet számára nélkülözhetetlen ásványi anyagokat, vitaminokat tartalmaz. A zsírtartalma alacsony.
Ha még nem próbálta, kóstoljon vadhúsból készült ételeket. A hús beszerzésében segítünk Szombathelyen, a Kámon-hús hentesüzletében.