Zöldköretet a grillhúsok mellé!

A grillhúsok mellé – szerintünk – a legjobb köretek a sült zöldségek és a saláták. Főleg ilyenkor, amikor frissen tudjuk felhasználni azokat. Így ha tehetjük, készítsünk a húsunk mellé friss zöldségekből álló mixet: a salátát, a koktélparadicsomot, a kukoricát, az újhagymát olívaolajjal, borecettel vagy salátaöntettel öntsük le, keverjük össze és mehet is a grillrácson sült húsok mellé köretnek. De igazán jó választás lehet egy hagymás, ecetes burgonyasaláta is.

A grillrácson a húsok mellett ugyanakkor zöldségeket is süthetünk – így is jó kis köretet varázsolhatunk. Szinte bármilyen zöldség  elkészíthető ezzel a módszerrel. A padlizsán, a paradicsom, a gomba, a cukkini – csakhogy a legnépszerűbbeket említsük. Viszont a húsokkal ellentétben ezek nagyobb figyelmet igényelnek, hiszen gyorsan átsülnek – erre figyelj!

Jöjjön egy-két egyszerű tipp, hogy mivel dobhatók még fel a grillen, a parázson sült zöldségek:

– paradicsom félbevágva spenóttal töltve

– gombafejek sajttal töltve

– grillezett hagymakarikák

– tejfölös töltött burgonya parázson, fóliában sütve.

Ezek mind gyorsan és egyszerűen elkészíthető kiegészítői egy grillhúsos étkezésnek.

Tegyél egy próbát! A grillezéshez szükséges hús alapanyag kiválasztásában segítünk. Várunk Szombathelyen, a Kámon-hús hentesüzletében!

 

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.