A főzés gyerekjáték! – Ezeket tanítsd meg neki!

Már az egészen kis gyermekeket is be lehet vonni az apróbb konyhai műveletekbe. Akár a gyümölcs vagy zöldség mosása, mérés, öntés, vagy a kavargatás legyen az. Bár fiatal korban még nem lehet eldönteni, hogy melyik gyerek fogja majd szeretni a konyhában való segédkezést, érdemes időben megismertetni a különböző folyamatokat gyermekünkkel.

Az alábbi 7 ételt gyerekeknek válogattuk össze és akár együtt is elkészíthetjük velük, de később már egyedül is meg fogják tudni csinálni. Ha kisebb gyereknek szeretnénk megtanítani az ételek receptjét, a tűzhely használatát együtt csináljuk, vagy csak felügyelet mellett engedjük meg nekik.

7 étel gyerekeknek, amit érdemes megtanulniuk

Rántotta és egyéb tojásos ételek

A rántotta elkészítése nem bonyolult dolog. Bár a tojás feltörése kíván némi finom motoros technikát, egy kis gyakorlással könnyen el lehet majd ezt is sajátítani. A rántotta enged némi szabadságot a gyermek ízlésének, hiszen saját maga fűszerezheti az általa elkészült ételt.

Krémlevesek

Nagyon finomak, egyszerűek és laktatóak. Gyorsan és egyszerűen elkészíthető és változatos. A gyerekek jobban szeretik azokat a leveseket, amik nem “darabosak” így nem csak az elkészítésnek lesz nagy sikere.

Pizza

Szinte minden gyerek szereti a pizzát. Ki a sima sajtosat, ki a kukoricásat, szalámisat. Rengeteg variáció van, így minden gyermek a saját ízlése szerint készítheti el a kedvenc pizzáját. Az alapot beszerezhetjük már készen, de akár megsüthetjük közösen is gyermekünkkel.

Kókuszgolyó

Nagyon egyszerűen elkészíthető sütemény és nagyon sok gyerek kedvence. Kedvükre gyúrhatják a kis golyókat és ízesíthetik is extra hozzávalókkal, ha szeretnék.

Tejbegríz

Igazi gyermekcsemege a tejbegríz és nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető, akár reggelire, vacsorára, vagy délutáni nassolnivalónak. Ha kezdő kis szakács szeretné elkészíteni mindenképpen figyeljünk, hogy megfelelően és folyamatosan kavargassa a tejet.

Bolognai spagetti

Kevés olyan gyerek van, aki ne szeretné a bolognai spagettit. Elkészítéséhez bevonhatjuk a kisebbeket is, de egy ügyesebb fiatal is el tudja készíteni saját maga. Érdemes előtte megmutatni a higiéniás szabályokat húsos ételek készítéséhez, ha esetleg még ezt nem ismerné.

Virslis parti falatok

Nem csak partikra, de akár vacsorának is tökéletes a leveles tésztába göngyölt virsli falatok. Hamar elkészül, kisebb gyerekek is tudnak segíteni az elkészítésében és mindig nagy sikere van nem csak a gyermekek körében.

Az ételekhez recepteket itt találsz.

Ha alapanyagokat szeretnél beszerezni, bisztrónkban és húsboltunkban minőségi és változatos termékeket találsz.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.