Állófogadás – mindent az állófogadás etikettjéről

Az állófogadás egy rendkívül népszerű rendezvény, így jó ha tisztában vagyunk annak etikettjével. Báli szezon, farsang, céges rendezvények. Sokszor belefuthatunk egy ilyen fogadásba, így most eláruljuk, mit és hogyan illik ilyenkor.

Nem mindig könnyű megfelelni az etikettnek. Egy állófogadás alkalmával is vannak írott, íratlan szabályok, amiket szokás betartani.

Többen vannak, akik munkájukból adódóan rendszeresen járnak állófogadásra. Az állófogadáson minimum fél órát, negyven percet illik maradni. Ez idő alatt mindenkivel lehet egyet társalogni és fogyasztani valamit. Egy ilyen rendezvény általában másfél óra hosszú, így nem kell éjszakába nyúló eseményre számítani, amikor kapunk egy ilyen meghívást.

A vendéglátó étterem főként olyan fogásokat kínál, amelyek elfogyasztásához elegendő csak egy villa. A tanácsok szerint, ha nem tudjuk csak villával elfogyasztani az ételt, akkor ne vegyünk belőle. Ez a gyakorlatban máshogy néz ki. Többen rendelnek – a szervezők részéről – olyan ételeket, amelyek elfogyasztásához szükséges kés és villa is. Manapság ezeket kényelmesen el lehet fogyasztani az erre a célra szolgáló asztaloknál. Az ételek a büféasztalnál találhatóak, meleg és hideg fogások egyaránt. Sokszor gyümölcs és sütemény is ugyanitt szedhető. A tányért ételfajtánként kell használni. Távozni a kávé felszolgálása után illik.

A hivatalos etikett szerint az állófogadáson az öltözet napszaknak megfelelő casual. Mit is jelent ez? Alkalmi ruhát, de esetenként belefér a farmer viselet is.

Állófogadás lebonyolítása Szombathelyen. Rendezvények az Omlett étteremben és külső helyszíneken. A részletekről érdeklődj kollégáinknál!

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.