Az őrségi tökmagolaj nem csak egészséges, de finom is

A tökmagolajnak nagyon sok jótékony hatása ismert. Egyrészt vitaminbomba: rengeteg benne az A-vitamin, az E-vitamin, a C-vitman és az antioxidáns is, így segít a daganatok kialakulásának megelőzésében. B-vitaminból és bőven van benne, és még a magnéziumtartalma is magas.

Vagyis a nyugalmunk megőrzésében is segít a tökmagolaj. Magas továbbá a foszfortartalma, ami a csontok egészségének szempontjából meghatározó. A szívünk, az izmaink és az idegrendszerünk működését pedig a benne lévő kaláium támogatja. A tökmagolaj a férfiaknak szinte kötelező “gyógyszer”. A prosztata problémák kezelésére és azok megelőzésére is kiváló. És a különböző húgyúti fertőzések, felfázás és vizelési problémák esetén is hatásos.

salatakicsi

Tökmagolajos kacsamell salátát az Omlett étlapjáról

Viszont nem csak természetes gyógyszerként használható a tökmagolaj. Remekül ízesíthetők vele az ételek. Sokan használják burgonyasaláta összetevőjeként. De más saláták is ízesíthetők vele. Mi az Omlettben például tökmagolajos kacsamell salátát készítünk. Amire a kacsamellen és a tökmagolajon kívül kecskesajt és pirított tökmag is kerül.

Vas megyei étteremként pedig egyértelmű, hogy őrségi tökmagolajat használunk. Amit egyébként zöld aranynak is hívnak.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.