Azok a rossz étkezési szokások

Sok gyorsételt eszel? A hétvégén szinte bármit elfogyasztasz? Egy pohár bor is lecsúszik lefekvés előtt? Van, hogy kimarad egy-egy étkezés? A HáziPatika.com összegyűjtött nyolc étkezési szokást, ami bizony sokunkra jellemző. Pedig csak kicsit kéne odafigyelni.

Először is arra, hogy ne együnk instant ételeket. Ha nincs időnk főzni, inkább rendeljünk valamit, akár menüt. A nem megtervezett étkezés igencsak rosszat tehet az egészségünknek. Ilyenkor ugyanis az éhség vezérel minket a választáskor, nem pedig arra figyelünk, hogy változatosan táplálkozzunk. Szakértők szerint fontos, hogy már vasárnap összeállítsuk az egész heti menüt.

 

Omlett tipp! Létezik erre egy alkalmazás is, a Dan-On. Itt a recepteket és a hozzávalókat is kigyűjthetjük és a bevásárlólistát is megtervezhetjük.

 

A hétköznapi étkezésünkben problémát jelent, hogy gyakran kihagyjuk az ebédet, a reggelit, netán a vacsorát. Sokan hétköznap még csak-csak megállják, hogy egészségtelenül táplálkozzanak, viszont hétvégén bármit megesznek. Ez sem jó. Ahogy az sem, hogy túl kevés vizet iszunk és egy fárasztó nap után, közvetlenül lefekvés előtt még egy pohár bort is legurítunk.

tervezd meg előre a menüt

Lehetőleg már vasárnap tervezd meg a heti menüt

További jó tanács, hogy ha tehetjük, ne együnk az íróasztalnál. Mozduljunk ki délben, menüzzünk máshol, vagy a saját készítésű ebédet az irodától kicsit távolabb együk meg – mondjuk jó időben egy parkban.

Na és persze tartsuk be, hogy az edzésnapokon sem eszünk többet a kelleténél, és azt is fogadjuk meg, hogy elkészített ételekhez nem használunk túl sok sót.

Ha még többet olvasnál erről? Itt megteheted.

 

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.