Bátran ehetünk kicsit zsírosabb ételeket is?

Nincs összefüggés a telített zsírok és a szívbetegségek között. Ezek szerint bátran fogyasztható a szalonna, a kolbász és más, kicsit zsírosabb étel is. A szív egészsége nem csupán az étkezéstől függ – állítják.

 

A Cambridge-i Egyetem kutatói arra az eredményre jutottak, hogy a telített zsírok mellőzése nem tesz egészségesebbé, ahogy az sem, ha többszörösen telített zsírsavban gazdag ételt fogyasztunk. Hozzáértők szerint nincs semmilyen összefüggés. A végső eredmény levonása előtt azonban nagy létszámú klinikai próbákra lenne szükség.

 
Jeremy Pearson, a Brit Szív Alapítvány orvos-igazgatója elmondta: “A szív egészségét legjobban az védi, aki abbahagyja a dohányzást, rendszeresen mozog, és az egész étrendje egészséges, vagyis nemcsak a zsírokra figyel, hanem a só, a cukor, a gyümölcs- és zöldségfélék fogyasztására is” – mindezt a The Daily Telegraph brit napilap online kiadása nyomán a távirati iroda közölte.

 
Többször írtuk mi is: a változatos étkezés elengedhetetlen az egészséges élethez. Ebben pedig nagyon fontos szerepet tölt be a hús. Egészen pontosan a jó minőségű hús.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.