Bécsi szelet nem egyenlő rántott hús

A hvg.hu írt a bécsi szeletről. A cikkben egy kis történeti áttekintés után az elkészítés módjáról is tájékoztattak. Fontos, amit a bejegyzésben is kiemelnek, hogy a rántott hús nem egyenlő a bécsi szelettel.

A bécsi szelet ugyanis kizárólag borjúhúsból készül, azon belül borjúdióból, ami a jószág legízletesebb része. Ha más húsból készítjük, akkor már csak rántott húsról beszélhetünk.

Természetesen süthető sertésből, pulykából és csirkéből is, ízletes is. Csupán ezt már nem nevezzük bécsi szeletnek. A hvg.hu-n olvasható, hogy a jó bécsi szelet a hús minősége után döntően két fontos elemen múlik: elég vékonyra van-e szelve a hús, és elég forró-e az olaj? A vastag morzsabundába öltöztetett vékony és omlós hússzelet a nagyon forró (160-180 fokos) olajban ugyanis hihetetlenül gyorsan sül meg anélkül, hogy sok zsiradékot szívna magába. Sőt, a panírtól védett hús a kéreg alatt inkább megpárolódik, mint megsül. A hús mérete sem mindegy. Lehetőleg akkora legyen, mint a serpenyő, amiben készül. Általában egyszerre egy húst úgysem szokás kisütni.

 

Nézz rá az Omlett étlapjára, nálunk is találsz bundázott hússzeleteket.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.