Böjtölőknek, húsmentesen élőknek – nálunk ilyen a vegan burger

Tartod a böjtöt vagy csak egyszerűen húsmentes ételt fogyasztanál? Mutatunk néhány garantáltan vegan Jazz Chicken burgert.

Sokan vallásos meggyőződésből fogyasztanak kevesebb húst a nagyböjti időszakban. Van, aki negyven napig nélkülözi, mások csak rövidebb ideig mellőzik a húsfogyasztást. De olyan is van, aki a tavasz kezdetén a belső megtisztulás miatt szorítja háttérbe a húsételeket. Sokfélék vagyunk. Ezért a számos húsos burgerünk mellett most mutatunk néhány garantáltan húsmentes Jazz Chicken finomságot is. Olyanokat, amiktől nem maradsz éhes.

veganfasirt

Rendelhető nálunk például Double Jackson és sima Jackson burger is, ezekbe a vegan fasírt mellé trappista sajt, jégsaláta, paradicsom, uborka, lilahagyma, ketchup és mustár kerül. De nem ez az egyetlen vegan fogásunk. A New Orleans cheddar-onion burger szintén hús nélkül, vegan fasírttal készül. Ebben a bőséges feltét mellett sült hagymakarikákat is találsz.

De mi az a vegan fasírt?

A vegan fasírtpogácsa quinoa-, zab- és vörösbab keverék, ami száz százalékban növényi alapú. A magas fehérjetartalomnak köszönhetően pedig a tápértéke megegyezik a csirkehúséval. A képen láthatod, hogy nézz ki.

 

Ha kedvet kaptál, itt megnézheted a részleteket.

 

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.