Ételek, amelyektől hamar újra éhes leszel

Vannak olyan ételek, amelyektől jóllakunk ugyan, de utána hamar újra éhesek leszünk. Ilyen a pizza, a fehér kenyér és számos gyorsétel.

Ha tehetjük, ne vásároljunk fehér kenyeret, hiszen az hirtelen megemeli a várcukor szintet, amiatt később sokkal hamarabb érezzük éhesnek magunkat. Hasonló tulajdonságokkal rendelkezik a pizza is. Ebben van finomított liszt, hidrogénezett olaj és némelyikben tartósítószerek is megtalálhatóak.

 
A pizzánál is hasonló a helyzet, mint a fehér kenyérnél. Ezt fogyasztva is hirtelen megemelkedik a vércukorszint, és egy órán belül újra éhesek leszünk – olvasható a penzcentrum.hu oldalon. Ha házilag, tönkölybúzából készül a pizza és sok zöldség is kerül rá, sokkal tovább marad a jóllakottság érzés, és a gyomrunk sem nehezül el.

 

A gyorsételeknél inkább az ízfokozók hatására leszünk újra éhesek. Sőt rendszerint a következő alkalommal többet is vásárolunk.

 

Ha egészséges alapanyagokból, sok friss zöldséggel, ízletes csirkehúsból, ízfokozóktól mentesen készült burgert, bagettet enne, rendeljen a Jazz Chicken webáruházából! Nézze meg a kínálatunkat!

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.