Étkezz okosan Húsvét után is!

A nagy húsvéti lakomák után szívesebben fogyasztunk könnyebb és egyszerűbb ételeket. Érdemes ilyenkor valóban egy kicsit kímélőbb fogásokat választani. De mit együnk, amikor már a tojás is a könyökünkön jön ki és a zsíros húsokra már rá sem bírunk nézni?

Húsvét után sokan érezhetik úgy, hogy túlették magukat. A nagy habzsolás után fontos, hogy egy kicsit kíméljük a gyomrunkat és a lelkünknek is jót tesz, ha a rengeteg sonka és sütemény után, egy kicsit odafigyelünk arra mit eszünk. Nem szükséges kínzó diétába kezdeni ilyenkor sem, de mindenképpen érdemes egy-két hasznos praktikát beiktatni az étkezésünkbe.

Egyszerű praktikák az étkezéshez

Nem győzzük hangoztatni, hogy az elegendő napi folyadékbevitel az egyik legfontosabb a helyes táplálkozáshoz. Emellett a napi többszöri étkezés betartása is nagyon lényeges. Semmiképpen se hagyjuk el a reggelit, hiszen az a nap legfontosabb étkezése. Ha már a tojásra rá sem bírunk nézni, válasszunk reggelire és tízóraira péksüteményeket, joghurtokat műzlivel, zabkását stb. 
Bisztrónkban és éttermünkben is találhatsz kedvedre való könnyű reggeliket és tízóraikat is egyaránt.

A joghurt reggelire vagy tízóraira is jó választás

Egy kis ideig felejtsük el a zsíros húsokat ebédre. Fogyasszunk inkább halat, csirkehúst, salátát. A hal kimondottan egészséges és könnyű fogásnak számít, így fogyasszuk bátran, többször is. 
Étlapunkról a Lazacsalátát és a Caesar salátát ajánljuk, de aki nem egy nagy saláta rajongó, neki a fogasfilé kapros vargányamártással is kitűnő választás lehet, ha kímélni akarja a gyomrát.

A húsvéti nagy evés-ivás után tehát nem szükséges kínzó diétába kezdeni, elegendő egy kis odafigyelés. Minden étkezés alkalmával ügyeljünk a mértékre. Együnk keveset többször és minden fogásnál igyunk elegendő folyadékot. Folyadékbevitelnél kerüljük a szénsavas italokat, inkább vizet, vagy gyümölcs és zöldségleveket fogyasszunk. Érdemes egyelőre a zsíros húsokat elkerülni és a könnyebb fogásokat választani, mint például a saláták, halak, csirkehús.
Ne felejtsük el, hogy ezeket az apró tanácsokat érdemes mindig betartani, nem csak az ünnepi lakomázások után!

További könnyed finomságok az ÉTLAPunkon elérhetőek.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.