Bár a halas ételek igencsak megosztóak az emberek körében, mi mindenképpen javasoljuk, hogy fogyasszunk belőle többet, leginkábbis a lazacból. Na de miért is annyira különleges a lazac?

Az ízletessége mellett a lazac számos jó tulajdonsággal rendelkezik. Például egészséges és a fogyókúrázóknak is ajánlott. A lazac húsa rengeteg energiát ad, a fehérjetartalma magas. A hal DNS- és szívvédő tulajdonsággal is bír. A lazacot fogyasztóknál kisebb az esély a szívritmuszavar és a szívinfarktus előfordulására. Ez a telítettlen zsírsavaknak köszönhető. A lazac húsa bővelkedik Omega-3 zsírsavban is. Ami pedig abban segít, hogy elkerüljük a reumás fájdalmakat, megelőzzük a gyulladásokat és távolt tartsuk a szívproblémákat és a depressziót.
Látszik tehát, mennyire fontos, hogy rendszeresen fogyasszunk halat és különféle tengeri ételeket. Az pedig különösen szerencsés helyzet, ha lazacot is tudunk fogyasztani.