Ezért érdemes reggelire tojást enni – Szombathelyen mondjuk az Omlettben

A HáziPatika.com összegyűjtött hat okot arra, hogy miért érdemes tojást reggelizni. Mutatjuk mi is.

1. Nézzünk egy-két hasznos, a tojásban lévő vitamint és nyomelemet: omega-3 zsírsav, cink, B-vitamin, jód – ezek együttese enyhíti a fáradtságot és elűzi a rosszkedvet.

2. Számos izomvédő proteint tartalmaz, és van benne például B12-vitamin, ami az izomösszehúzódást is segíti.

3. Véd a ráktól. A HáziPatika.com közölte, hogy 24 százalékkal kisebb a mellrák esélye azon nőknél, akiknél magasabb a kolinszint, ezt a tápanyagot pedig, nem meglepően, a tojásban találhatjuk meg. Egy nagyobb tojásból napi kolinszükségletünk 30 százalékát is fedezni tudjuk. Érdemes tudnunk, hogy a legtöbb kolin a tojássárgájában van.

4. Jót tesz az agyunknak. A kolin nem csak a ráktól véd, hanem az agyunkat is edzésben tartja. Egészen pontosan segít az információk jobb tárolásában és az ezekre való emlékezésben is.

5. A tojásfogyasztás következtében jobb lesz a látásunk. A tojásban lévő luteinnek és zeaxanthinnek köszönhetően könnyebben védekezhetünk a szürkehyályog és a szemfenéki erek meszesedése ellen.

6. A tojás fogyaszt. Ezzel kapcsolatban ezt írja az idézett egészségportál: A Louisiana State University kutatói arról számoltak be, hogy 65 százalékkal jobban fogynak a túlsúlyos emberek, ha legalább heti ötször reggeliznek tojást, mondjuk péksütemények helyett. A reggelire fogyasztott tojás hatására ráadásul testünk kevesebb kalóriát igényel majd a nap folyamán.

Ha tojást ennél reggelire, várunk az Omlettben. De a Kámoni Bisztróban is szívesen látunk, ahol megkóstolhatsz más, frissen sült reggeli finomságokat.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.