Ezért is érdemes rendszeresen tojást fogyasztani

Te mennyi tojást eszel hetente? Egy kutatás szerint négynek az elfogyasztása több mint egyharmadával csökkenti a 2-es típusú diabétesz kialakulásának a kockázatát.

Finn kutatók megállapították, hogy heti négy tojás elfogyasztása több mint egyharmadával csökkenti a 2-es típusú diabétesz kialakulásának a kockázatát. De közölték azt is, hogy a tojásevés – férfiaknál – nemcsak a betegség alacsonyabb kockázatával, hanem alacsonyabb vércukorszinttel is párosul. Kiderült, hogy az összefüggés akkor is fennállt, amikor az olyan tényezőket, mint a fizikai aktivitás, a testtömeg-index, a dohányzás, a zöldség- és gyümölcsfogyasztás is figyelembe vették.

omlett3 fb

Úgy tűnik, mindenkinek érdemes hetente legalább egy jó rántottát elfogyasztani, ugyanis a tojás számos olyan tápanyagot tartalmaz, ami hatással lehet a glükóz-anyagcserére és az alacsony szintű gyulladásra.

A kutatók kimutatták azt is, hogy négynél több tojás fogyasztása nem jár több előnnyel. De arra figyelmeztetnek, hogy a 2-es típusú cukorbetegségben szenvedőknek nem szabad ennél több tojást enniük, mivel náluk az növeli a szívbetegségek kockázatát – érdekes.

Ha egy jó tojásos reggelit ennél, várunk Szombathelyen, az Omlettben. Nézz be hozzánk a város első reggelizőjébe!

 

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.