Ezért jó, ha bőségesen reggelizünk

Ismét kutattak, kiderült még néhány érdekesség a reggeli étkezéssel kapcsolatban. Például az, hogy bőséges reggelizéssel fogyni is lehet. A férfiaknál pedig csökken a szívproblémák kialakulásának az esélye.

Főként a férfiaknak célszerű reggel bőségesen reggelizni. A friss kutatás szerint akik kihagyják a reggelit, nagyobb eséllyel halnak meg korábban szívproblémák következtében. Megállapították, hogy 27 százalékkal nagyobb az esély szívinfarktus kialakulására a reggelit kihagyó férfiaknál.
Az új eredményeket az Origo közölte. A bejegyzésben olvasható az is, hogy a reggeli kihagyása esetén a szervezet böjt üzemmódba kapcsol. Megemelkedik a vérnyomás és a stresszhormonok szintje is. Ez pedig a szívre rendkívül rossz hatással van.

[Nincs ilyen galéria]

A nőkre vonatkozóan is kiderült néhány érdekesség. Megállapították, hogy akik bőségesen reggeliztek, többet fogytak, mint azok, akik alig ettek valamit reggel.
Jobb a vérképük is a bőségesen reggelizőknek. Alacsonyabb a vércukor és vérzsír szintjük. Ezek pedig segíthetnek abban, hogy ne alakuljon ki cukorbetegség.
Reggel gyorsabb az anyagcsere, emiatt ilyenkor érdemes sok tápláló ételt fogyasztani. Aki kihagyja a reggelit, nagyobb eséllyel lesz cukorbeteg – ez is egy friss tanulmányban olvasható.

Fogyasszon bőségesen reggelit! Jöjjön munka előtt az Omlett étterembe, Szombathely első reggelizőjébe! Kóstolja meg a különféle reggeli ételeinket! Indítsa egészségesen a napot! Ételkínálat itt.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.