Ezért ne hagyd ki a reggelit!

Ne hagyjuk ki a reggelit! A gyerekeknek éppúgy fontos a napi első étkezés, mint a felnőtteknek. De miért? És hogyan lehet rászoktatni magunkat és gyermekeinket a rendszeres reggelizésre?

 

Kezdjük az utóbbival. Dietetikusok tanácsolják, hogy fokozatosan szoktassuk magunkat a reggelizéshez. Először egy-két falatot együnk – valahogy. Majd növeljük a bevitt reggeli élelmiszer mennyiségét, így idővel már hiányozni fog, ha nem eszünk reggelit. Más módszer nem nagyon létezik, szoktatni kell magunkat a reggelihez akkor is, ha úgy érezzük, egy falat se csúszna le a torkunkon. A gyermekek pedig úgy vehetők ár a reggelizésre, ha példát mutatunk. Azaz látják, hogy rendszeresen eszünk reggelit. A legjobb, ha szakítunk időt a családi étkezésekre is, amikor csak lehet. Egy kis trükk is bevethető azért, hogy kiadós reggelit fogyasszanak a gyermekek. Kedvenc tányérjukból adjuk nekik a reggelit – mondjuk mesefigurásból. De tehetünk mellé hasonlóan “jókedvre derítő” szalvétát és bögrét is.

 

Mi történik, ha nem eszünk reggelit?

 

Lelassul az anyagcsere, elhízhatunk és többet is nassolunk ilyenkor. A reggelit elmulasztók kevésbé lesznek fittek, és a munkát sem tudják olyan hatékonyan végezi. Éhesen nehéz koncentrálni. Reggel, ha tehetjük, kiadósat fogyasszunk. Ilyenkor kicsit nehezebb ételek is ehetők, hiszen ha nap közben eleget mozgunk, ledolgozzuk azokat. Jöhet akár az omlett vagy egy kiadós sonkás szendvics is. Mellé igyunk limonádét.

 

A tv2.hu oldalon megtekinthető bejátszásban is elhangzik: egy nagy pohár limonádé vagy gyömbéres víz elfogyasztása minden reggel jótékonyan hozzájárulhat az emésztésünk megfelelő működéséhez.

 

Próbára fel! Holnaptól kiadós reggeli!

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.