Ezért nem teljesülnek az újévi fogadalmak

Nagyon sokan megfogadják az újévben, hogy egészségesen étkeznek, többet mozognak, nem esznek gyorskaját. Ilyenkor, mikor januárban megtelnek a konditermek, érdemes inkább szépen apránként elindulni az újévi fogadalmak elérése felé, ahelyett, hogy fejvesztve próbálunk tenni valamit.


Mik a legnépszerűbb újévi fogadalmak?


Kétség sem férhet hozzá, hogy a legnépszerűbb fogadalom az az egészségünkkel kapcsolatos. Lehet ez a fogyás, az egészséges étkezés, a sportolás, vagy több mozgás.
Nagyon sokan fogadják meg, hogy az új évben spórolnak, nem költekeznek feleslegesen. Egyre népszerűbb továbbá, hogy környezettudatosabban élnek, amennyire tehetik. 
Sokan döntenek úgy, hogy több időt töltenek a családjukkal, barátaikkal és a többi szabadidejüket is hasznosabban próbálják meg eltölteni, mint például egy új hobbival.
Vannak, akik az újévi fogadalmukat a gasztronómia köré körítik. Új ételek kóstolása, vagy új fogások főzése.

Újévi fogadalmak - Lépcsőn futó ember

Az újévi fogadalmak közül a sportolás az egyik legnépszerűbb

 

Hol rontjuk el?

A legtöbben valami olyat fogadunk meg, amit eddig akárhogy próbáltunk (vagy nem próbáltunk egyáltalán) nem tudjuk megtenni, betartani. Ha például fogyni szeretnénk, de eddig korábban nem nagyon sportoltunk és a január első napját a konditeremben kezdjük és koplalunk, az nagyon lelombozó lehet és így máris rosszérzéssel kezdjük az egészet.
Ha például szeretnénk megtanulni főzni vagy sütni és korábban még nem nagyon csináltunk ilyet és egyből nekiállunk egy többfogásos menünek, akkor valószínűleg kudarcként fogjuk megélni.

Gyümölcsök

Az egészséges életmód alapja a gyümölcs


Törekedj az egyszerűségre és haladj apránként

Akármilyen fogadalmat is tettél, gondolj arra, hogy van rá 12 hónapod, nem kell januárban beváltanod a magadnak tett ígéretet. Minden hónapban csak egy kicsit tegyél azért, hogy elérd a célodat. Ha az egészséges életmód mellett döntöttél sem kell koplalnod, éhezned és folyamatosan mozognod. Kezdd el kicsiben a dolgot! 
Gondold végig, mi volt a legrosszabb dolog ami ártalmas volt az egészségedre eddig. Sokszor etted túl magad? Nem tudsz ellenállni az édességnek? Késő este is nagyokat eszel? Kihagyod a reggelit? Nem fogyasztasz elég zöldséget és gyümölcsöt? Nem sportolsz? Sokat ülsz a tv vagy a számítógép előtt?

Válassz ki egyet ezek közül, vagy gondold ki mi az az első legfontosabb amin szeretnél változtatni és kezd el beiktatni szép lassan a mindennapjaidba. Ha szeretsz enni, nincs semmi gond. Sétálj egyet utána, ha eddig ez nem volt a napi rutinjaid között.

Ha úgy érzed kevés zöldséget és gyümölcsöt eszel, találd meg azokat, amiket szívesen fogyasztasz. Nem kell salátákat és smoothiekat készítened. Naponta egy alma már jó kezdet.
Ha eddig egyoldalúan étkeztünk, mert nem volt időnk készíteni nagyobb ételeket és munkába is csak egy szendviccsel indultunk el érdemes lehet megfontolni a menürendelést. Sokan úgy vannak vele, hogy drága, nem éri meg, de ha belegondolsz mennyi időt spórolsz magadnak a főzéssel és a mosogatással és hogy minden nap tudsz másféle ételeket enni, valójában megéri. Ha nem is minden nap választod a menürendelést, egy-egy nap azért beleférhet.

Bármilyen fogadalmat is tettél erre az évre, számíthatsz ránk. Rendelj menüt tőlünk, vagy ha a főzési tudásodat fejlesztenéd, a húsárút szerezd be tőlünk. De ha csak új ízeket próbálnál ki, éttermünkben és bisztrónkban mindig találsz valami izgalmasat.

És Te hogy állsz az újévi fogadalmaddal?

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.