Az előétel eredeti szerepe, hogy felkészítse a gyomrunkat a főételre. Ha például megalapozzuk az étkezést valamilyen salátával, már nem farkaséhesen esünk neki a fő fogásnak.
Ezáltal sokkal nagyobb lesz a főételünk gasztronómiai értéke, hiszen lassabban fogyasztjuk, vagyis jobban megízlelhetjük azt. Nem mellesleg jobban is esik, ha így, lassabban esszük meg a tartalmasabb ételeket. Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy mára ezek a “funkciók” háttérbe szorultak – legalábbis Magyarországon. A mediterrán vidékeken inkább jellemző, hogy előételt is rendelnek az étteremben. Nálunk sokan nem is nézik meg az étlapon lévő előételeket, pedig szerintünk érdemes lenne. Hiszen rengeteg finomságot kóstolhatunk.
A Caesar salátát akár házhoz is rendelheted a Jazz Chickentől
Nálunk, az Omlettben például ezek közül választhatsz:
- Hortobágyi húsos palacsinta
- Tatár beefsteak
- Caesar saláta
- Kacsamell saláta tökmagolajjal (őrségi tökmagolajos kecskesajttal, pirított tökmaggal)
- Halfilé roston, salátaágyon
- Csirkesaláta
- Tonhalsaláta
Igaz, ezek közül több egy főétellel is felér – a kisétkűeknek biztosan. Viszont kérhetünk ezekből kis adagot is, és így biztosan marad hely a kiadósabb főételnek is.