Ezért nézz rá az étlapon lévő előételekre is

Az előétel eredeti szerepe, hogy felkészítse a gyomrunkat a főételre. Ha például megalapozzuk az étkezést valamilyen salátával, már nem farkaséhesen esünk neki a fő fogásnak.

Ezáltal sokkal nagyobb lesz a főételünk gasztronómiai értéke, hiszen lassabban fogyasztjuk, vagyis jobban megízlelhetjük azt. Nem mellesleg jobban is esik, ha így, lassabban esszük meg a tartalmasabb ételeket. Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy mára ezek a “funkciók” háttérbe szorultak – legalábbis Magyarországon. A mediterrán vidékeken inkább jellemző, hogy előételt is rendelnek az étteremben. Nálunk sokan nem is nézik meg az étlapon lévő előételeket, pedig szerintünk érdemes lenne. Hiszen rengeteg finomságot kóstolhatunk.

Caesar salátát akár házhoz is rendelheted a Jazz Chickentől

Nálunk, az Omlettben például ezek közül választhatsz:

  • Hortobágyi húsos palacsinta
  • Tatár beefsteak
  • Caesar saláta
  • Kacsamell saláta tökmagolajjal (őrségi tökmagolajos kecskesajttal, pirított tökmaggal)
  • Halfilé roston, salátaágyon
  • Csirkesaláta
  • Tonhalsaláta

Igaz, ezek közül több egy főétellel is felér – a kisétkűeknek biztosan. Viszont kérhetünk ezekből kis adagot is, és így biztosan marad hely a kiadósabb főételnek is.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.