Ezt tudtad az omlettről?

Kevesen gondolnák, hogy az omlett készítésnek is megvan a maga művészete. Számos módon süthetjük. Létezik belőle sonkás, szalonnás, sajtos, zöldfűszeres, hagymás, paradicsomos, paprikás, de gombával is nagyon ízletes. De hogyan célszerű elkészíteni? Mutatjuk.

Az omletthez szükséges tojást ne habverővel, hanem villával verjük fel. Így nem törjük össze a tojásfehérjében lévő fehérjemolekulák fonalszerű elrendeződését. A habos textúrát kevés vízzel vagy tejjel segíthetjük elő. Abban az esetben, ha valamivel szeretnénk ízesíteni – legyen az hagyma, szalonna, kolbász, gomba -, azt ebben a fázisban kell a megfelelően beolajozott serpenyőbe tenni. Ezután a lángot csökkentve, gyorsan tanácsos sütni. Mikor kellőképpen megsült, egy spatulával nyúljunk alá és fordítsuk át, hogy mindkét oldala átsüljön. Körülbelül kétujjnyi vastagságúnak kell lennie – olvashatók a tippek a szakértő oldalakon.

 
Tehát mindegy, hogy az omlett reggeli vagy vacsora, kiadós, ízletes és tápláló étel. Viszonylag egyszerűen elkészíthető, és számos lehetséges ízesítési módja létezik. Érdemes a lehető legtöbbet kipróbálni ezekből, akár nálunk, az Omlett étteremben. Nézd meg itt, milyen variációk közül választhatsz. A reggeli ajánlatunkat kérd a pincéreinktől.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.