Fejlesztéseink – így szépülünk mi – 2.rész

Fontosnak tartjuk a folyamatos fejlődést, így mindig nagy hangsúlyt fektettünk erre. Az elmúlt hónapokban nagyobb figyelmet tudtunk erre fordítani, így következő cikksorozatunkban az aktuális fejlesztéseinket szeretnénk bemutatni Nektek.

 

Az előző cikkünkben bemutattuk a napelem rendszerünket, melynek köszönhetően az energiaigényünk jelentős részét már így tudjuk elérni. Mindig különös figyelmet fordítottunk arra, hogy védjük a környezetünket és csökkentsük ökológiai lábnyomunkat. Folyton keressük az új lehetőségeket és megoldásokat arra, hogy “zöldek” legyünk.

Mindent a zöld tetőről

Manapság egyre népszerűbb, hogy az épületek, épületrészek tetejének egyes felületein úgynevezett zöld tetőt alakítanak ki. Bár leginkább nagy városokban, betonépületek esetében elterjedt, de egyre népszerűbb már kisebb városokban is. Ezeknek nem csupán esztétikai szerepe van, de a környezetre és ránk emberekre is hatással van.

A biciklitárolónk fölé helyezett zöld tető nem engedi át a meleget nyáron, így bátran jöhettek hozzánk biciklivel, hiszen egy forróbb nyári napon sem fog felforrósodni az.

A zöld területek képesek elnyelni a káros anyagok egy részét, így ennek köszönhetően tisztább levegőt kapunk.

Egy-egy nagyobb esőzés után a vízelvezetés is egyszerűbb, hiszen a zöld terület rengeteg csapadék felszívására képes.

A zöld tető természetes módon hasznosítja a napenergiát, ez a fotoszintézis.

 

 

 

 

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.