A felnőttek 33 százaléka nem reggelizik rendszeresen – Az Omlett napindító kínálatát nézted már?

A felnőttek 33 százaléka nem reggelizik rendszeresen, csupán 67 százalékuk visz be táplálékot az ébredést követően minden nap – derült ki az Actimel reggeli rutin felmérésének eredményeiből. Megtudtuk azt is, hogy a megkérdezettek 11 százaléka soha nem reggelizik. Pedig csak egy kiadós, vitaminokkal teli, tápanyagokban gazdag menü elfogyasztása garantálhatja, hogy nap közben tele legyünk energiával, és megfelelően tudjunk koncentrálni az előttünk álló feladatokra – olvasható.

Kiderült, 16 százalék heti 3-4 alkalommal azért reggelizik, 6 százalék viszont csak hétvégente. A bevitt, illetve be nem vitt reggeli táplálékról is olvashatók adatok:

A felmérésben résztvevők 42 százaléka soha nem fogyaszt reggelire joghurtot, joghurtitalt, 35 százalékuk soha nem eszik reggelente gyümölcsöt, zöldséget és 25 százalékban nem fogyasztanak a nap első étkezésekor felvágottat, tojást sem.

reggeli

A kutatásból az is kiderült, hogy 18 százalékuknak nincs semmilyen bevett reggeli szokása, ami segít neki abban, hogy jól teljen a napja. Pedig a reggeli “rutin” jó megoldás lehet – állítják. A válaszadók 82 százalékának segítenek a reggeli szokások, a felkelést követő „rutin”, hogy a legtöbbet hozzák ki a napjukból. Legyen szó kutyasétáltatásról (4 százalék), sportolásról (10 százalék), reggelizésről (29 százalék), vagy a kedvenc reggeli kávéról (40 százalék), a megkérdezettek döntő többsége szerint a reggeli rutin segítséget nyújt ahhoz, hogy képesek legyenek jobban élvezni a napot.

Az Actimel azért, hogy még többen reggelizzenek, rendszeresen reggeliző zónákat állít fel Budapesten. Így szeretnék felhívni a figyelmet a reggelizés fontosságára.

Mi, az Omlett étteremben hasonlóan fontosnak érezzük, hogy tápláló reggelivel induljon a nap. Szombathely első reggelizőjeként külön “nap indító” menüvel várjuk a hozzánk betérőket. Természetesen, ahogy a nevünkből is következik, számos tojásétel és omlettféle kérhető nálunk. De rendelhetők müzlik, saláták, turmixok, bio italok és gyümölcslevek is. Ha kedvet kaptál egy jó reggelihez, várunk az Omlettben. Viszont ha nincs időd betérni hozzánk, akkor se feledkezz meg a nap legfontosabb étkezéséről!

 

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.