Fogyókúrázás alatt is fogyasztható hús

A fogyókúrázók is bátran ehetnek húst. Csupán a termék zsírtartalmát kell megnéznünk. A sovány húsok bátran fogyaszthatók. Ezeknek 2-7 százalék a zsírtartalma, 100 grammban pedig csupán 100-150 kalória található.

 

A sertéshús, a liba és a kacsa rendszeres fogyasztása már nem biztos, hogy belefér egyesek fogyókúrájába. Viszont a marhahús, a bárány és a borjú mehet. Ezek nagyjából 100 grammonként 200 kalóriát tartalmaznak. A zsírtartalmuk pedig 10-15 százalékos.

 
TIPP: Ha csirkét fogyasztunk, a bőrétől szabadítsuk meg, így a zsírtartalom akár 1 százalékra is csökkenthető.

 
A felvágottaknál érdemes jobban körülnézni. A fogyókúrázóknak inkább a krinolin, a szafaládé, a virsli vagy a párizsi ajánlott. Ezekben 20 százalék körüli a zsírtartalom. Szemben az olasz, a turista felvágottakkal vagy a gyulai kolbásszal, a téli szalámival, amelyekben 40-45 százalék – derül ki.

husOmlett
Természetesen időnként ezek is beleférnek egy diétázó étrendjébe. A legfontosabb ebben az esetben is a változatos étrend. Azt is tartsuk továbbá szem előtt, hogy az elkészítési módon is sok múlik. Erre is figyeljünk!

 
A húst semmiképpen ne hagyjuk ki az étkezésünkből, hiszen a szervezet számára nagyon fontos összetevőket tartalmaz. Inkább mielőtt húsboltban vásárolunk, kérjük ki a hentes segítségét, melyik húst ajánlja azoknak, akik éppen szeretnének leadni a súlyukból.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.