Forró leves a hideg idő ellen

Bármennyire is úgy tűnik néha, hogy vége a télnek, az idő gyakran elég csalóka. Mi más is eshetne ilyenkor jobban, mint egy tál finom, gőzölgő leves.
Legyen akár tésztával, hússal, zöldségekkel, a levesnek rengeteg pozitív hatása van.

Egy jól elkészített leves megfelel az egészséges táplálkozás igényeinek, hiszen tartalmazza a legfontosabb tápanyagokat, vitaminokat, szénhidrátot, könnyen emészthető és hozzájárul a megfelelő folyadékbevitelhez.

De emellett is rengeteg érvet tudunk még felsorolni a leves fogyasztása mellett.

Náthára, influenzára, megfázásra- a tünetek enyhítésére mindenképpen érdemes egy tállal elfogyasztani. Amellett, hogy ilyenkor érdemes sok folyadékot fogyasztani, a levessel egyszerűen és gyorsan tudjuk pótolni a tápanyagokat és a vitaminokat, ami ebben az időszakban mindenképpen nagyon fontos.

 

TIPP: Ahhoz, hogy minél több tápanyagot megőrizzen fontos, hogy lassú tűzön készítsük el.

Azok, akik az étkezést egy tál levessel kezdik alapvetően kevesebb kalóriát fogyasztanak. Hogy miért? A leves elfogyasztásával a gyomrunk folyadékkal telítődik el, így ezek után már kevesebbet fogyasztunk.

A leves fogyasztás továbbá hidratálttá tesz, ez pedig hozzájárul a vérnyomás egyenletes szinten tartásához is.
És mikor is fontos még a hidratáltság? Természetesen a másnaposság ellen! Így hát egy hosszúra nyúlt éjszaka után, másnapra egy tál húsleves is nagyon jó orvosság tud lenni.

Ha egy finom húslevest készítenél a hétvégére, nálunk minőségi húsokat találhatsz hozzá.
Ha pedig nem bajlódnál a főzéssel, az étlapunkon megtalálod, hogy milyen levesek közül válogathatsz az éttermünkben.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.