Forró leves a hideg idő ellen

Bármennyire is úgy tűnik néha, hogy vége a télnek, az idő gyakran elég csalóka. Mi más is eshetne ilyenkor jobban, mint egy tál finom, gőzölgő leves .
Legyen akár tésztával, hússal, zöldségekkel, rengeteg pozitív hatása van a szervezetünkre.

Miért is jó a leves?

Egy jól elkészített leves megfelel az egészséges táplálkozás igényeinek, hiszen tartalmazza a legfontosabb tápanyagokat, vitaminokat, szénhidrátot, könnyen emészthető és hozzájárul a megfelelő folyadékbevitelhez.

De emellett is rengeteg érvet tudunk még felsorolni a leves fogyasztása mellett.

Náthára, influenzára, megfázásra- a tünetek enyhítésére mindenképpen érdemes egy tállal elfogyasztani. Amellett, hogy ilyenkor érdemes sok folyadékot fogyasztani, ezzel az étellel egyszerűen és gyorsan tudjuk pótolni a tápanyagokat és a vitaminokat, ami ebben az időszakban mindenképpen nagyon fontos.

Levesek

Egy finom, forró leves a hideg időben nagyon jól esik

 

TIPP: Ahhoz, hogy minél több tápanyagot megőrizzen fontos, hogy lassú tűzön készítsük el.

Azok, akik az étkezést egy tál levessel kezdik alapvetően kevesebb kalóriát fogyasztanak. Hogy miért? Mert ennek elfogyasztásával a gyomrunk folyadékkal telítődik el, így ezek után már kevesebbet fogyasztunk.

A leves fogyasztás továbbá hidratálttá tesz, ez pedig hozzájárul a vérnyomás egyenletes szinten tartásához is.
És mikor is fontos még a hidratáltság? Természetesen a másnaposság ellen! Így hát egy hosszúra nyúlt éjszaka után, másnapra egy tál húsleves is nagyon jó orvosság tud lenni.

Azt tudtad, ha egy hosszú nap után elfogyasztasz egy tállal, annak nyugtató hatása lesz rád?

Ha egy finom húslevest készítenél a hétvégére, nálunk minőségi húsokat találhatsz hozzá.
Ha pedig nem bajlódnál a főzéssel, az étlapunkon biztosan találsz kedvedre valót.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.