Furcsán hangzik, de jót tesz a meleg leves a hőségben – mutatunk néhány tippet

Harminc fok van és egyek forró levest? Rossz ötletnek tűnhet – gondolhatjuk – hiszen így még elviselhetetlenebbé tennénk ezt a kibírhatatlan hőséget. Pedig ennek az ellenkezője történik, ha forró ételt, italt fogyasztunk. A szervezetünk belső hőmérsékletét növeljük, ami ennek hatására közelebb lesz a külső hőmérséklethez, így pedig a kánikulát sem fogjuk olyan tikkasztónak érezni. A folyadékbevitel nagyon fontos, ami főleg a nyári napokon értékelődik fel igazán.

 

És amellett, hogy italokat fogyasztunk szomjúságérzetünk csillapítására, nagy részben ételekkel, levesekkel is fedezhetjük a napi adagunkat. Persze eltérő, hogy kinek mennyi folyadékot kell fogyasztani, de ha egy felnőtt szervezetét nézzük, akkor az előírt mennyiség átlagban két-három liter. Az italokat levessel, gyümölccsel együtt kiegészítve könnyen elérhető ez a szám.

leves
Viszont ha a nagy hőségben olyan ételt szeretnénk, ami nem terheli le a szervezetet nagymértékben, mégis üdítőleg hat, akkor egy finom zöldségleves, gyümölcsleves vagy sajtkrém-leves remek választás lehet. Meg kell jegyezni: a nyári melegben az izzadás során elvesztett nátrium pótlására is kiválóan alkalmasak a levesek. Túlzásokba azonban ne essünk, a sok só sem egészséges!

 
Nézze meg Szombathelyen, az Omlett étteremben milyen levesek szerepelnek az étlapon!

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.