Gesztenyés húsételek – igazi különlegesség lehet ősszel

A múlt hónapban a szőlős-húsos receptekről írtunk. Most eljött az ideje, hogy a gesztenyés finomságokra hívjuk fel a figyelmet. A gesztenyeszezon ugyanis megérkezett, már fesztiválokon, kültéri programokon is találkozhatunk gesztenyeárusokkal.

Egyértelműen kijelenthető, hogy eljött a gesztenyés húsételek ideje is. Sokan csak édességhez, édességben tudják elképzelni a gesztenyét. Pedig húsokhoz is kiválóan passzol. Igazi őszi fogás. Leginkább a szárnyasok mellé szokás készíteni. Pulykához tökéletes, ahogy a csirke mellé is. Érdemes megkóstolni az almás gesztenyés csirkemellet bacon szalonnával. A kacsacomb is jó párja lehet a gesztenyének, de “elfér” még mellette a tányéron az aszalt szilva és az alma is. Remek októberi ételkülönlegesség.

 

Nem mindegy azonban, milyen húst választunk. A gesztenyéhez illő húsok kiválasztásában segítünk. Látogasson el hozzánk, a Kámon-hús hentesüzletébe! Amennyiben októberi, őszi különleges ételekre vágyik, kóstolja meg az Omlett étterem aktuális ajánlatait!

 

A gesztenye egyébként egészséges. Télen különösen a hasznunkra válhat a fogyasztása. Segít megbirkózni a légúti betegségekkel, a torokfájással. Ami még érdekes lehet, hogy a natúr gesztenyét cukorbetegek is fogyaszthatják. Hiszen lassan felszívódó szénhidrátot tartalmaz, ami miatt nem emelkedik meg hirtelen a vércukorszint.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.