A gyermekkorunk húslevesének nincs párja

Egy jó húsleves elfogyasztása a legtöbbünkben kellemes élményeket idéz fel. Ilyenkor rendszerint a gyermekkor jut az eszünkbe. És ennek nagyobb jelentősége van, mint gondolnánk… Ha betegen fogyasztjuk, a kellemes emlékeknek köszönhetően a gyógyulás is gyorsabb lehet.

Egy jó húsleves mindig jól esik

Persze ez nem bizonyított, de hihető állítás… Az viszont tény, hogy az a húsleves, amiben benne van minden szükséges jó minőségű alapanyag, az gyógyít. A zöldségekben lévő vitaminok, az antioxidánsok erősítik az immunrendszert, a csontból kifőzött “erőről” nem is beszélve. A gőz és a sós íz pedig egyértelműen nátha űző tulajdonság. De nem csak ezek: a glicin, a kollagén és a glükozamin is jótékonyan hat a szervezetre. Utóbbi kettő az ízületeket támogatja, az előbbi pedig a nyugodt alvásban segít. De a levesben lévő aminosavak is fontosak a szervezet számára. Az izmok regenerálódásához és azok fejlődéséhez járulnak hozzá.

Ha gazdag és jó minőségű a húsleves, akkor egy nagy adag életerőt kapunk az elfogyasztása után. Hát még, ha az anyukánk, a mamánk készíti azt…

Vagy ha felidézi azokat a régi ízeket… Ha Te is készítenél – akár a “megfázós időszakban” – megelőzésként vagy a gyógyuláshoz húslevest, hús alapanyagért nézz be hozzánk!

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.