Ha evés előtt elvégezzük a megszokott rituálénkat, jobban ízlik az étel

Felállítottunk egy sorrendet, hogy szerintünk mely ételeket készítik a legtöbben bográcsban. Úgy fest, hogy a mi listánk nagyjából egyezik a hivatalos adatokkal. A Maggi végzett ugyanis egy felmérést, amiből kiderült, hogy a legnépszerűbb bográcsétel a pörkölt és a halászlé, ezt követi a gulyás aztán paprikás krumpli, ezután jön a lecsó. 

Százalékos arányban így néz ki a sorrend:

  • Pörkölt (32 százalék)
  • Halászlé (32 százalék)
  • Gulyás (18 százalék)
  • Paprikás krumpli (12 százalék)
  • Lecsó (3 százalék)

A mi sorrendünk itt olvasható.

A felmérésből az is kiderült, hogy a válaszadók 92 százaléka főz nyáron bográcsos ételt vagy grillez. Nagyjából 25 százalékuk minden hétvégén teszi ezt, 41 százalékuk pedig havonta legalább egyszer részt vesz szabadtéri főzésen.

A magyarok fele szerint ha kerti főzés, akkor bográcsozás. Az elkészítéskor a családi receptet az alap (a válaszadók felénél), negyedük azonban a megérzéseire hagyatkozik.

A Maggi felméréséből kiderül, hogy a megkérdezettek közel fele mindennél többre értékeli a közös szabadtéri főzésben, hogy ilyenkor összejön a család és a barátok, és végre adódik alkalom a nagy beszélgetésekre, együttlétre.

Legyen szó grillezésről vagy bográcsos főzésről az alapanyagon sok múlik. A hús kiválasztása nem könnyű feladat, célszerű ezért segítséget kérni. A megfelelő húsáru megtalálásában segítenek Szombathelyen a Kámon-hús Kft. munkatársai.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.