Ha kihagyjuk a reggelit, ártunk a szívünknek?

Amerikai szívgyógyászok szerint rosszat tehetünk a szívünknek, ha nem figyelünk oda a napi első étkezésre. A reggeli rendszeres elmulasztása ugyanis keringési problémákat idézhetnek elő. És a napközbeni rendszertelen étkezés is ártalmas.

Ezek szerint már nem csak az számít, mit eszünk, hanem az is, hogy mikor. Számos kutatás mellett a mostani megfigyelés is azt igazolta, hogy azoknál, akik rendszeresen reggeliznek, kisebb a magas vérnyomás, az emelkedett koleszterinszint kialakulásának az esélye. Szemben azokkal, akik kihagyják a reggelit. Ők nagyobb arányban túlsúlyosak, problémáik vannak a vércukorszinttel, a koleszterinnel és a vérnyomással.

s1

Vagyis náluk nagyobb az esélye a komolyabb szív- és érrendszeri problémák kialakulásának is. Hiszen ebben a tekintetben a felsoroltak mind rizikófaktornak számítanak – olvasható az Origo.hu-n.

Persze önmagában a reggelizés nem csökkenti a kockázatot. Számít az is, hogy mit fogyasztunk. Szakértők tanácsai szerint a zöldség- és gyümölcsfélékben, a teljes kiőrlésű magvakban, az alacsony zsírtartalmú tejtermékekben, a szárnyasban gazdag reggeli járulhat leginkább hozzá ahhoz, hogy csökkentsük az szívbetegségek kialakulásának a kockázatát.

Ugyanakkor az is számít, hogy a táplálkozásunk a nap folyamán is kiegyensúlyozott legyen.

Szerintünk elgondolkodtatóak az idézett kutatási eredmények…,. ezért mindenkinek érdemes megfontolnia, hogy kiadós reggelivel indítsa a napot. Valamint azt, hogy legalább napi egyszeri meleg étkezést is beiktasson a teendői közé. Mi mindkettőben tudunk segíteni. Reggelihez könnyű felvágottak kaphatók a bisztróban, de a nap első étkezése más ételféleségekkel is megoldható nálunk. Ahogy ebédre is betérhetsz hozzánk. Minden hétköznap kétféle menüt készítünk az Omlettben.

 

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.