Hírek

Ha sonkát főzöl, ezeket ne felejtsd el!

A húsvét egyik alapvető ünnepi fogása a sonka, ami mellé tojást, kalácsot és tormát is szokás fogyasztani. De vajon mindent tudtál eddig a sonkáról? Ebben a cikkben megtalálhatod a fontosabb információkat, ami megkönnyítheti a húsvéti készülődést.

2019.04.17.Tovább olvasom

Tények és tévhitek a tojásról 3.rész

Aprócska tojáshéj a tálban. Kivegyük? Maradhat benn? Megmossuk a tojást? Ezekre a kérdésekre adunk most választ.

Ahogy ígértük, cikksorozatunk utolsó részében a tojás egyik fontos részéről írunk, a héjáról. A tojáshéj amellett, hogy fizikai védelmet nyújt a tojásnak, valójában sokkal többet rejt magában.

2019.04.11.Tovább olvasom

Tények és tévhitek a tojásról 2.rész

Cikksorozatunk első részében a tojásfogyasztásról írtunk általánosságban. Azt tehát már tudjuk, hogy a tojás igenis egészséges, rengeteg vitamin található benne és emellett kimondottan tápláló reggeli lehet. Szót ejtettünk ugyanakkor a koleszterinről, ami jogosan kelt aggodalmat mindenkiben, legfőképpen így Húsvéthoz közeledve.

2019.04.2.Tovább olvasom

Tények és tévhitek a tojásról 1.rész

A tojásfogyasztásról rengeteg hír terjed az interneten azzal kapcsolatban, hogy mennyi a megengedett napi bevitel, milyen hatással van a szervezetre, és hogy mi a helyzet a héjával, megehetjük-e vagy sem? Mielőtt teljesen kiiktatnánk a tojást az étkezéseinkből érdemes kutakodni egy kicsit a témában.
Mi most összegyűjtöttük a legfontosabb információkat. A cikksorozatunkból kiderül minden, ami fontos lehet a tojásfogyasztással kapcsolatban. 

2019.03.27.Tovább olvasom

(T)együnk a tavaszi fáradtság ellen!

Ha mostanában a szokottnál is nehezebben indul a reggeled és többször is előfordul, hogy egész nap csak ásítozol, levert vagy, fáj a fejed, akkor ez bizony a tavaszi fáradtság jele. Az emberek többsége átesik ezen az időszakon a jó idő beköszöntével. Ha nem akarunk a kellemetlen tünetekkel bajlódni, bevethetünk néhány praktikát is.

2019.03.21.Tovább olvasom

Hogyan lesz igazán ropogós a panír?

Az igazán jó rántott húsok akkor lesznek finomak, ha a panír kellően ropogós és nem szívja fel magát rengeteg olajjal.

Biztosan mindenkinek van egy jó receptje, praktikája amitől igazán ropogós lehet a rántott ételünk. Nos, mi is adunk egy remek tippet, hogy a panírozás még tökéletesebb legyen.

2019.03.11.Tovább olvasom

Vitaminforrás a bisztrónkból

Az enyhe idő beköszöntével, sajnos hajlamosabbak vagyunk megbetegedni. Ilyenkor nagyon fontos, hogy a megfelelő étrenddel és vitaminokkal biztosítsuk a szervezetünket a vírusok ellen. Összeszedtük azokat a vitaminforrásokat, amiket nálunk a pultban is megtalálhatsz.

2019.02.25.Tovább olvasom

Ilyen volt az I. Kámon-Hús Kolbásztöltő Mustra

Idén először került megrendezésre a Kámon-Hús Kolbásztöltő Mustra, ahol a kolbászé volt a főszerep. Cikkünkben a kolbászcsodák és a csapatok, illetve egy rövid beszámoló is található az eseményről. A bejegyzés végén a linkre kattintva további képek, illetve egy videós összefoglaló is elérhető.

2019.02.12.Tovább olvasom

Forró leves a hideg idő ellen

Bármennyire is úgy tűnik néha, hogy vége a télnek, az idő gyakran elég csalóka. Mi más is eshetne ilyenkor jobban, mint egy tál finom, gőzölgő leves.
Legyen akár tésztával, hússal, zöldségekkel, a levesnek rengeteg pozitív hatása van.

2019.02.5.Tovább olvasom

Bővült a csapatunk !

És nem is akárkivel! “Beüzemeltünk” egy új kollégát, aki folyamatosan a rendelkezésetekre fog állni.
Hogy ki ő? Hol találkozhattok vele? Cikkünkben minden kiderül.

2019.01.29.Tovább olvasom