Hírek

Reggelivel jobban indul a nap – és ez történik, ha rendszeresen kihagyjuk

Inkább a férfiak hagyják ki a reggelit. A hölgyek valamivel tudatosabban étkeznek. A 35 és 54 év közötti férfiak 18 százaléka nem eszik reggelit, míg a nőknél ez 13 százalék.

2013.10.24.Tovább olvasom

Melyik réteg jár étterembe? – Erre voltunk kíváncsiak, találtunk is egy-két információt

Kíváncsiak voltunk arra, hogy kik járnak étterembe manapság. Egy pár évvel ezelőtti felmérést találtunk csak. A válság kezdetén készül a kimutatás, az étteremben étkezők összetétele azonban sokat nem változhatott az évek során.

2013.10.24.Tovább olvasom

Ha átlátszó pohárba töltünk fehérbort, akkor több fogy

Több fehérbor fogy, mint vörös, ha átlátszó pohárba töltünk. Számít a pohár mérete is, a széles szájú poharakba 11,9 százalékkal több bort töltünk.
2013.10.24.Tovább olvasom

Kíváncsi vagy, milyen étkezési szokások és ételek hódítanak majd 2014-ben?

A választ szinte mindenki ki tudja találni. A kulcsszó az egészség. Szinte minden területen. Az emberek egyre nagyobb százaléka ismeri fel Magyarországon is, hogy az egészséges étkezés mennyire fontos.

2013.10.24.Tovább olvasom

Így válasszon aperitifet! – Nem mindegy, mit iszunk étkezés előtt

A rosszul megválasztott aperitif elronthatja az étvágyat. Az étkezés előtt fogyasztott rövidital szerepe pedig éppen az étvágy gerjesztése. Nézze meg, hogyan választhat jól aperitifet.

2013.10.24.Tovább olvasom

Ezért jó, ha bőségesen reggelizünk

Ismét kutattak, kiderült még néhány érdekesség a reggeli étkezéssel kapcsolatban. Például az, hogy bőséges reggelizéssel fogyni is lehet. A férfiaknál pedig csökken a szívproblémák kialakulásának az esélye.

2013.10.3.Tovább olvasom

Ön tudja, mikor kell kibontani a bort? Hány évesen a legjobb az íze? Mutatjuk

Milyen a jó évjáratú bor, mikor bontsam ki az összegyűjtött boraimat? Sok embert foglalkoztat a kérdés. Többen vannak úgy, szeretnének jókor finom bort inni, de nem tudják, hogyan válasszanak. Korábban írtunk már arról, hogy egyes ételtípusokhoz melyik bor illik, most kicsit az évjáratokat járjuk körbe.

2013.10.3.Tovább olvasom

Állófogadás – evés, ivás, ahogy az etikett mondja

Nem mindig könnyű megfelelni az etikettnek. Egy állófogadás alkalmával is vannak írott, íratlan szabályok, amiket szokás betartani. Megnéztük, mit javasol a “nagykönyv”.

2013.10.3.Tovább olvasom

Ennyit költünk az étteremben – nézze meg, milyen ételeket tud rendelni ekkora összegből

A magyarok átlagosan 2 ezer 400 forintot költenek egy hagyományos étteremben.

2013.10.3.Tovább olvasom

Így sziesztázzon ebéd után – ha megteheti

Egy jó ebéd után vágyunk egy kis lazításra. Sokan vagyunk úgy, hogy könnyedén el tudnánk bólintani. Ha a munkaadó megengedné, akkor ezt tegyük.

2013.10.3.Tovább olvasom