Halat vásároltál már karácsonyra? Erre figyelj, így ellenőrizheted a frissességét
A hal különösen kényes élelmiszer. Nem árt ügyelni arra, hogy frissen vásároljuk. Sokan azonban nem tudják, mit kell ellenőrizni. Mutatjuk.
A hal különösen kényes élelmiszer. Nem árt ügyelni arra, hogy frissen vásároljuk. Sokan azonban nem tudják, mit kell ellenőrizni. Mutatjuk.
Manapság szinte az utolsó pillanatig dolgozunk. Kevés idő jut arra, hogy igazán felkészüljünk a karácsonyra. Ennek ellenére “hős” anyukák, feleségek mindig igyekeznek, hogy a kedvenc étele mindenkinek ott legyen az ünnepi asztalon.
Már fogadjuk a rendeléseket. Egyre többen választják ki nálunk az ünnepi menüt. Népszerű a hidegtál, sokan a halászlevet kérik házhoz, mások pedig komplett karácsonyi menüt állítanak össze a decemberi különleges ajánlatokból.
Kevés halat eszünk. Ennek is az egyharmada az ünnepekkor kerül az asztalra. Nagyjából fejenként négy kilogramm halat eszünk évente, ami a húsfogyasztás 4-5 százaléka. Az EU-ban évente átlagosan 18 kilogrammot esznek fejenként. Ehhez képest igen el vagyunk maradva. Szakértők szerint azért javul a helyzet, 10-12 éven belül elérhetjük az évi 10 kilogrammot.
Ahogy már megszokhattátok karácsonykor minden évben lehetőséget kínálunk arra, hogy házhoz kérjétek a halászlevet, az ünnepi menüt. Ez idén sincs másként, ezúttal is rendelhettek tőlünk különféle ünnepi fogásokat, akár a hidegkonyhai ajánlataink közül is választhattok.
Az ünnepek alatt 2 és fél kilogramm sertéshúst fogyasztunk, 25 százalékkal többet, mint az év más időszakaiban. Sertéshús a legtöbbeknél a töltött káposztába kerül az év végén, de rántott hús is készül belőle és a szilveszterkor elfogyasztott virslik nagy százalékának alapanyaga is sertés.
Halászlé, vadsertés sült narancsos vörösáfonya mártással és töltött káposzta. Csak néhány a decemberi különleges ajánlataink közül.
Korábban már beharangoztuk, hogy decembertől új étlapról választhatjátok ki a kedvenc Omlett-ételeteket vagy azt, amelyiket még nem kóstoltatok. Merthogy kerültek fel új fogások az étlapra.
Az új étlapunkon új burgereket is találtok, de a régi nagy kedvencek továbbra is fellelhetők. Így ezután is rendelhetők, akár online a sült hagymakarikával felturbózott verziók is. Ilyenből hármat találtok a frissített kínálatban – van közöttük vegan fasírttal kínált is. Mutatjuk, melyek ezek.
A Michelin Guide angol kiadásának szerkesztője szerint jövőre a vendégek orra előtt, a séfasztalon fog készülni a menü. Legalábbis sok helyen ilyen újítást vezetnének be.