Hírek

Halat vásároltál már karácsonyra? Erre figyelj, így ellenőrizheted a frissességét

A hal különösen kényes élelmiszer. Nem árt ügyelni arra, hogy frissen vásároljuk. Sokan azonban nem tudják, mit kell ellenőrizni. Mutatjuk.

2014.12.18.Tovább olvasom

Ha mi is az utolsó pillanatban tudunk a karácsonyra hangolódni

Manapság szinte az utolsó pillanatig dolgozunk. Kevés idő jut arra, hogy igazán felkészüljünk a karácsonyra. Ennek ellenére “hős” anyukák, feleségek mindig igyekeznek, hogy a kedvenc étele mindenkinek ott legyen az ünnepi asztalon.

2014.12.16.Tovább olvasom

Már fogadjuk a rendeléseket – sokan kérik házhoz a halászlevet

Már fogadjuk a rendeléseket. Egyre többen választják ki nálunk az ünnepi menüt. Népszerű a hidegtál, sokan a halászlevet kérik házhoz, mások pedig komplett karácsonyi menüt állítanak össze a decemberi különleges ajánlatokból.

2014.12.11.Tovább olvasom

Karácsonykor többet, amúgy éves szinten kevés halat eszünk – az uniós fogyasztáshoz képest itt tartunk

Kevés halat eszünk. Ennek is az egyharmada az ünnepekkor kerül az asztalra. Nagyjából fejenként négy kilogramm halat eszünk évente, ami a húsfogyasztás 4-5 százaléka. Az EU-ban évente átlagosan 18 kilogrammot esznek fejenként. Ehhez képest igen el vagyunk maradva. Szakértők szerint azért javul a helyzet, 10-12 éven belül elérhetjük az évi 10 kilogrammot.

2014.12.11.Tovább olvasom

Házhoz megy a halászlé – az ünnepi menüt is megrendelheted tőlünk

Ahogy már megszokhattátok karácsonykor minden évben lehetőséget kínálunk arra, hogy házhoz kérjétek a halászlevet, az ünnepi menüt. Ez idén sincs másként, ezúttal is rendelhettek tőlünk különféle ünnepi fogásokat, akár a hidegkonyhai ajánlataink közül is választhattok.

2014.12.8.Tovább olvasom

Sertéshúsból is több kerül az asztalra az ünnepekkor

Az ünnepek alatt 2 és fél kilogramm sertéshúst fogyasztunk, 25 százalékkal többet, mint az év más időszakaiban. Sertéshús a legtöbbeknél a töltött káposztába kerül az év végén, de rántott hús is készül belőle és a szilveszterkor elfogyasztott virslik nagy százalékának alapanyaga is sertés.

2014.12.5.Tovább olvasom

Mutatjuk a decemberi különleges ajánlatainkat

Halászlé, vadsertés sült narancsos vörösáfonya mártással és töltött káposzta. Csak néhány a decemberi különleges ajánlataink közül.

2014.12.2.Tovább olvasom

Decembertől már a frissített étlapunkról rendelhettek – új ételek is szerepelnek a kínálatban

Korábban már beharangoztuk, hogy decembertől új étlapról választhatjátok ki a kedvenc Omlett-ételeteket vagy azt, amelyiket még nem kóstoltatok. Merthogy kerültek fel új fogások az étlapra.

2014.12.1.Tovább olvasom

Három burger, amit sült hagymakarikákkal turbóztunk fel

Az új étlapunkon új burgereket is találtok, de a régi nagy kedvencek továbbra is fellelhetők. Így ezután is rendelhetők, akár online a sült hagymakarikával felturbózott verziók is. Ilyenből hármat találtok a frissített kínálatban – van közöttük vegan fasírttal kínált is. Mutatjuk, melyek ezek.

2014.11.28.Tovább olvasom

Ez lesz 2015 éttermi trendje – a szakács mellett ülünk majd

A Michelin Guide angol kiadásának szerkesztője szerint jövőre a vendégek orra előtt, a séfasztalon fog készülni a menü. Legalábbis sok helyen ilyen újítást vezetnének be.

2014.11.26.Tovább olvasom