Jó, ha reggel legalább egy pirítóst eszünk. Ez azonban még kevés az egészséges életmódhoz. Gyakran hívjuk fel a figyelmet arra, hogy a reggeli kihagyása rossz hatással van az egész napra, hosszú távon pedig kihat az egészségünkre is.
Felzárkózóban a rizs, de még mindig a burgonya, amit legtöbbször köretként választunk. Az egészséges életmód azonban egyre jobban előtérbe került, ennek köszönhetően már a magyarok kétharmada hetente fogyaszt rizst.
Tudtad? Ha kimarad a reggeli, többet ebédelsz. Ez pedig hízáshoz, egészségtelen életmódhoz vezethet. Kimutatták ugyanis, hogy akik elhagyják a reggelit, hajlamosabbak zsírosabb ételeket fogyasztani nap közben.
Felállítottunk egy sorrendet, hogy szerintünk mely ételeket készítik a legtöbben bográcsban. Úgy fest, hogy a mi listánk nagyjából egyezik a hivatalos adatokkal. A Maggi végzett ugyanis egy felmérést, amiből kiderült, hogy a legnépszerűbb bográcsétel a pörkölt és a halászlé, ezt követi a gulyás aztán paprikás krumpli, ezután jön a lecsó.
Összegyűjtöttük, melyek azok az ételek, amelyeket a legtöbben szívesen szeretnek bográcsban készíteni. Az első helyen – meglátásunk szerint – a bográcsgulyás szerepel, de nincs sokkal lemaradva a vörösboros marhapörkölt. A harmadik helyre a halászlevet tettük, a negyedikre pedig paprikás krumplit. Az ötödik helyen a lecsó szerepel.