Megrendezésre kerül az első KÁMON-HÚS KOLBÁSZTÖLTŐ MUSTRA, ahova mindenkit szeretettel várunk!
Jelentkezni csapatban lehet és természetesen a nyertesek díjazásban is részesülnek!
Részletek a cikkünkben!
I. KÁMON-HÚS KOLBÁSZTÖLTŐ MUSTRA
a hagyományos és tájjellegű ízek jegyében
a Herényiek Házában
(Szombathely Béke tér 7.)
2019. február 9. szombat 10.00-14.00
A mustrára szeretettel invitáljuk különböző szervezetek, baráti társaságok csapatait!
5-6 fős csapatok jelentkezését várjuk!
NEVEZÉSI DÍJ: 5.000 Ft /csapat
JELENTKEZÉS AZ ALÁBBI GOOGLE ŰRLAP KITÖLTÉSÉVEL LEHETSÉGES: http://dwurl.hu/iSOzQV JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2019. január 30. (szerda)
(A helyek korlátozott száma miatt a nevezéseket jelentkezési sorrend alapján tudjuk figyelembe venni.)
BÍRÁLATI SZEMPONTOK:
- csapatok megjelenése, (asztal díszítése) (0-10)
- étel, kolbász tálalása, díszítés (0-10)
- étel, kolbász minősége (0-10)
- étel és kolbász elkészítésének körülményei (0-10)
- étel és kolbász illata, íze, színe (0-10)
A KOLBÁSZTÖLTŐ MUSTRA ZSŰRI TAGJAI:
- Mercs Péter (Kámon-Hús Kft.)
- Katona Zoltán (Herényi Kulturális és Sportegyesület vezetőségének tagja)
- Francsics Gábor (Francsics Családi Gazdaság)
ÉRTÉKELÉSKOR ELŐNYT JELENT:
jellegzetes helyi alapanyagok használata, hagyományos ízek felidézése, saját receptek
AZ 1-3 HELYEZETT CSAPAT DÍJAKBAN RÉSZESÜL!
A VERSENY MENETE:
10.00 Előkészületek, csapatok főzése
13.00 Az ételek zsűrizése
14.00 Eredményhirdetés
AMIT A HELYSZÍNEN A CSAPATOK SZÁMÁRA BIZTOSÍTUNK:
A Herényiek Háza közösségi terei. Minden csapat számára 5 kg húst (darálva) a KÁMON-HÚS KFT. biztosít.
AMIT A NEVEZŐ CSAPATOKTÓL ELVÁRUNK:
- Saját felhasználáson túl tálalás a zsűrinek és kóstoló. A zsűrinek egy pár nyers és egy pár sült kolbászt (lehetőség szerint körettel, savanyúsággal együtt) szükséges feltálalni.
- Gondoskodjanak a főzéshez/sütéshez szükséges hozzávalókról (bél, fűszerek, sütő-és főzőeszközök /kolbásztöltő, edények, asztalterítő, tárcsa stb./)
További részletek a jelentkezéskor kérhetők!