Igazi brazil kávékülönlegesség

Bisztrónkban és éttermünkben is megkóstolhatod az új kávékülönlegességünket

A kávéról 

São Paulo éghajlati előnyei, például a tengerszint feletti magasság és a kiváló mikroklíma, mellett a helyiek kávétermesztésben szerzett sokéves tapasztalatának köszönhetően az Alta Mogiana régió hagyományosan a magas minőségű kávéjáról híres.

Az Alta Mogiana Specialty Coffee speciality kávétermesztők szövetkezete, amely 15 község farmerjeiből áll – Altinópolis, Batatais, Buritizal, Cajuru, Cristais Paulista, Franca, Itirapuã, Jeriquara, Nuporanga, Patrocinio Paulista, Pedregulho, Restinga, Ribeirão Antonio Corrente, Sanlegto José da Bela Vista. A legtöbb farm ebben a régióban kicsi. A közösség munkáját nagyban megkönnyíti a kiváló infrastruktúra, emellett hozzáférést kapnak új technológiákhoz és képzett munkaerőhöz.

Red Catuai

A brazíliai Sao Paulo-i Instituto Agronomico-ban végzett éveken át tartó kutató munka eredményeképpen a Red Catuai-t 1972-ben kezdték el termeszteni Brazíliában. A kávévariánst a nagy terméshozamú Mundo Novo és a Caturra variánsok keresztezésével hozták létre. Ezt a variánst a mai napig széles körben termesztik az országban. Az 1970-es és 1980-as években a Red Catuai-t Hondurasban, Guatemalában és Costa Ricában is hódított, ahol a mai napig fontos fajta. Nagyon édes, enyhe sav, megfelelő egyensúly és sokféle íz jellemzi.

Szüret és feldolgozás 

Niwaldo Antonio Rodrigues és barátja második generációs kávétermesztők, Felmenőik az 1960-as években kezdtek kávéval foglalkozni, Pedregulho városában.

Farmjaik a Fazenda Rosa és Fazenda da Lagoa 998 méteres tengerszint feletti magasságban fekszenek, ahol Catuaí, Mundo Novo, Catucaí és Obatã fajtákat termesztenek. A farmerek elhivatottak a kávétermesztésben, törekszenek a folyamatos tanulásra és fejlődésre.

Ez a Red Catuai kávé természetes feldolgozással készült. A Fazenda Rosa feldolgozása egyedi szárítási folyamat, amely alatt éjszakára leterítik a cseresznyéket, hogy védjék a lecsapódó párától. A cseresznyéket a 16%-os nedvességtartalom eléréséig teraszokon szárítják, majd mechanikusan fejezik be a folyamatot.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.