Így gyógyít a “nagymama” húslevese

A forró húsleves nem csak felmelegít a hidegben, hanem hatékonyan gyógyítható vele a megfázás is. Különösen a felső légúti megbetegedéssel szemben segít felvenni a harcot. De a nátha kezelésére is ajánlott. És ez nem csak mendemonda, hanem tudományos alapja is van.

A nebraskai egyetem kutatói bizonyították, hogy a gazdag, természetes hozzávalókból készült húslevesnek bizony gyulladáscsökkentő hatása van. A főzés során használt  zöldségek ugyanis rengeteg vitamint tartalmaznak, amik erősítik az immunrendszert. Ezáltal felgyorsítják a gyógyulás. Persze egyesek azt mondják, hogy az elmélet sántít egy kicsit. Hiszen a főzéskor a vitaminok megsemmisülnek. Ez csak részben igaz, ugyanis minden vitamin azért nem tűnik el a főzés hatására. A B6-vitamin tartalom például 57 százalékkal, a B1-, B2-, B9-vitamin 17-43 százalékkal csökken csak.

De a vitamin az csak egy dolog

A forró gőz is hozzájárul a gyógyuláshoz. Ha ezt belélegezzük, felszabadulnak a felső légutak, és még nyákoldó hatása is van.

leves-1024x685

Az étlapunkon is többféle húslevest találsz

De, ami még számít

A meleg, sós folyadék a náthavírus ellen hatékonynak bizonyul. Számoljunk ezzel is.

Vagyis mindent együtt véve tényleg orvosság a húsleves.

Fontos tehát, hogy ilyenkor, télen az átlagnál többször fogyasszunk minőségi alapanyagból készült húslevest. Ezzel egyrészt felmelegedhetünk, másrészt erősíthetjük vele az immunrendszert. Ha pedig megfáztunk volna, náthásak lennénk, segít a gyógyulásban.

Amennyiben otthon készítenél húslevest, minőségi hús alapanyagért gyere a húsboltunkba! Ha pedig inkább készen fogyasztanál, az Omlett étlapján többféle gazdag erőlevest is találsz.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.