Mindenkivel előfordult már, hogy nem tudta megenni az előző napi vacsorát és másnap délben szerette volna megmelegíteni. A melegítés azonban nem sült el túl jól. Lehetséges, mert nem mindegy, mit hogyan szeretnénk újra ehetővé tenni. Az elelmiszer.hu a Huffington Post írása alapján közölt néhány tippet arról, mit mikrózzunk és mit melegítsünk újra a tűzhelyen. Ebből idézünk néhány gondolatot. Ha még többre lenne kíváncsi, klikk ide.
A pizza fogyasztásakor gyakran vagyunk úgy, hogy egy-két szelet megmarad. Ezt nem szeretnénk kidobni, másnap jó lesz – gondoljuk. A mikrózás azonban nem használ ennek az ételféleségnek. Szakértők szerint úgy célszerű újra melegíteni, hogy egy letakart forró serpenyőbe tesszük és ezt 3-4 percen keresztül hevítjük.
A leveseket csakis a tűzhelyen melegítsük újra. Ha nem szeretnénk, hogy leégjen, negyed bögre vízzel hígíthatjuk.
A tészta újramelegítéséhez serpenyőre és olajra lesz szükség. A mikró itt sem segít rajtunk. A húsokat célszerű szeletekre vágni és serpenyőben, forró olajban megforgatva újra melegíteni.