Indítsd a napod gyümölcslével tudatosan

Egy pohár gyümölcslé nem csak nagyon finom, hanem egészséges is. Beindítja a napodat, jót tesz a közérzetednek és rengeteg vitamint juttathatsz be vele a szervezetedbe. Érdemes azonban odafigyelni, hogy milyen gyümölcslevet fogyasztunk és milyen mennyiségben, hiszen vannak olyan esetek, amikor a gyümölcslé sem olyan egészséges. Ha érdekel miért, olvasd el a cikkünket.

 

A dobozos gyümölcslevek

Az egészséges étkezés alapja, a megfelelő gyümölcs és zöldségbevitel naponta. A gyümölcsöt sokan szívesebben fogyasztják különböző levek formájában, gondolván, hogy így sokkal több gyümölcsöt bevihetnek a szervezetükbe. Fontos viszont, hogy a boltban vásárolt különböző gyümölcslevek nagy része kevesebb gyümölcstartalommal rendelkezik, így hiába iszunk meg belőle több pohárral, a gyümölcsbevitelünk alacsonyabb lesz. Ezeknek a gyümölcsleveknek a gyümölcsön kívül rengeteg más összetevője van, amit nem biztos, hogy szívesen fogyasztunk. A legtöbb ilyen ital rengeteg cukrot tartalmaz, ami többet árt, mint amennyire a gyümölcslé hasznos lehet. El lehet fogyasztani ilyen italokból is egy-egy pohárkával, de ha tudatosan szeretnénk étkezni, érdemes a 100%-os levek közül választani és megnézni az egyéb összetevők listáját.

 

Frissen facsart gyümölcslé

A frissen facsart gyümölcslevek hihetetlenül egészségesek, tele vannak vitaminokkal, ásványi anyagokkal és nagy mennyiségű mikro tápanyagokkal. Fontos azonban megjegyezni, hogy a facsart levek is csak akkor hasznosak, ha azt megfelelően és tudatosan fogyasztjuk. Az elkészített gyümölcslét ha nem rögtön fogyasztjuk el, könnyen veszíthet a vitamintartalmából a hűtőben állva. A mennyiséget tekintve is érdemes odafigyelni, hiszen a citrusos gyümölcsök nagy mennyiségű fogyasztása irritálja a gyomornyálkahártyát és fájdalomhoz vezethet. Minden gyümölcsnek van egy cukortartalma, így ha szigorú diétán vagyunk a túlzott gyümölcslé fogyasztás előtt mérlegelni kell az egyes gyümölcsök cukortartalmát.
A frissen facsart levek megfelelő mennyiségű fogyasztása során ugyanakkor rengeteg rostot viszünk be a szervezetünkbe, ami megelőzi a székrekedést, csökkenti a bélrák kialakulásának kockázatát. Ha gyümölcslé párti vagy érdemes inkább a frissen facsartat választani, hiszen rengeteg pozitív tulajdonsággal rendelkezik a dobozos italokkal szemben.

Egy pohár finom frissen facsart gyümölcslé napindítónak nagyon jó választás, így ha Te is szeretnéd jól indítani a napodat, van egy jó hírünk a számodra! Éttermünkben a reggeli mellé már választhatsz gyümölcslevet, amit helyben, frissen facsarunk Neked.

 

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.