Jutalom a kiadós ebéd után – ezt gondoljuk a desszertről

A desszertnek is megvan a maga szerepe az étkezésben. És a mértékletes fogyasztása egyáltalán nem káros. Főleg akkor nem, ha gyümölcsöt kérünk az ebéd vagy a vacsora után. A desszert ugyanis nem feltétlenül jelent édességet. Ám többnyire mégis azt választjuk. De miért?

Leginkább jutalmazásból, egy jó ebéd után úgy gondoljuk, hogy megérdemeljük. De valószínűleg inkább egy rituálé. Magának az étkezésnek a lezárása. Ahogy az előételnek, úgy a desszertnek is megvan a jelentősége. Sokan tartják úgy, hogy desszert nélkül nem is teljes egy ebéd. Talán így van, de azért arra figyeljünk, hogy a desszert ne helyettesítse a főételt. Az egészség szempontjából sem ideális, és a többség, méreténél fogva főételnek nem is alkalmas.

palacsinta

Nem véletlen tehát, hogy az éttermekben kérhető desszertek nem óriási adagok. A kiadós főétel után rendelt fogás ugyanis inkább az ízélményt, mint a mennyiséget helyezi előtérbe. A palacsinta például ideális ebéd utáni desszert lehet – szerintünk -, az Omlettben is több verziót kínálunk belőle. A hagyományos ízes és kakaós palacsinta mellett Gundel és Omlett palacsinta is kérhető. Ez utóbbi az éttermünk specialitása (az alsó fotón).

ebéd házhozszállítás Szombathely

De mondjuk az egyszerűsége ellenére egy gesztenyepüré is lehet tökéletes lezárása az ebédnek. Ahogy azt a novemberi különleges kínálatunkban is ajánljuk. Ez tipikusan olyan desszert, ami még egy kiadós főétel után is jól esik. Azaz tökéletes lezárása az ebédnek.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.