Készíts őszi gyümölcsökkel töltött sült húsokat!

Ha őszi ételekről van szó, a legtöbben szőlővel készített finomságokra gondolnak. Pedig szilvával és almával is nagyon jól fel lehet dobni a húsokat. Előbbi például a szárnyasokhoz és a sertéshúshoz is kiváló. Az utóbbi, az alma pedig a csülökhöz, a bőrös húshoz igazán ideális.

De ha kicsit konkrétabban néznénk meg a dolgot, készíthetünk baconbe tekert, szilvával töltött csirkemellet. De ugyanígy a sült sertéskarajt is feltekerhetjük és megtölthetjük szilvával. Egyszerű göngyölt húsként kell csak megsütni, és gyakorlatilag kész is. Sőt, ennél tovább is elmehetünk. A szilvás töltelék mellé még gesztenyepürét is tehetünk. Ami aztán már tényleg teljessé teszi az őszi ízvilágot. Ahogy az is, ha a sertéskarajhoz egy kevéske reszelt, kicsit savanykásabb almát adunk tölteléknek. Mondjuk egy kis sajt mellé. A csülök esetében viszont már kicsit máshogy kell eljárni. Ebben az esetben a félbevágott almákat a csülökhöz szánt burgonya körettel együtt kell megsütni. Akár egy-két szegfűszeget is szúrhatunk az almákba. Hidd el, remekül fog illeni a húshoz, igazán jó kiegészítő a kicsit savanykás, édesebb íz. Ugyanakkor ne feledd, hogy ezekből a gyümölcsökből akár levest is készíthetsz: egy szilvás, almás gyümölcsleves szerintünk mindig jól esik.

Szilvás ételeket olykor mi is készítünk az Omlettben

Próbáld ki ezeket a recepteket! Ha pedig hús alapanyagra lenne szükséged, nézz be hozzánk!

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.