Kolbász reggelire – ez lenne az álom

Szendvicset és pékárut eszünk reggelire és nagyjából fél órát szánunk a nap első étkezésére. Szombathelyen, az Omlettben is várjuk a reggelizni vágyókat.

 

Nálunk, magyaroknál az édes reggeli nem megy. A pékáru, a kolbász és a tarja annál inkább fogy. Legalábbis szívesen fogyasztanánk ezt egy felmérés szerint. Az amerikai reggeli közelít a leginkább az álomreggeli felé, amelyben a kiadós reggeli mellé frissen facsart gyümölcslé jár. A Breville felmérésből derül ki, hogy a bécsi reggeli kevésbé népszerű. Nem szívesen ennénk reggel lekváros kenyeret és édes péksüteményt sem.

Omlett étterem Szombathely

Minden hétköznap és szombaton reggelivel várjuk az Omlettben

Itthon felvágottat teszünk a reggeli szendvicsbe

 
Körülbelül másfélszer többen tesznek a reggelijükbe felvágottat, mint zöldséget. A kenyérre, zsemlére ezek mellett még vaj, vajkrém is kerül.

 
A reggeli ital a kávé

 
Teát kevesen isznak, a reggeli mellé kávét fogyasztók száma kétszer nagyobb. A kutatásból kiderült, hogy az álomreggeliben szereplő frissen facsart gyümölcslé csak kevesek reggeliző asztalán található meg. Csupán a válaszadók hét százaléka iszik a reggeli mellé. A teák közül a fekete tea fogy, 32 százalék issza ezt. Gyümölcsteát 27, zöld teát 25 százalék fogyaszt.

 
De mennyi időt szánunk a reggelizésre?

 
Ritka, hogy fél óránál többet tudunk reggelire szánni. A legtöbben (63 százalék) 10-30 percet tölt reggelizéssel. A válaszadók 26 százaléka 5-10 perc alatt fogyasztja el napi első falatokat.

 
Ha kicsit több ideje van és szeretne kiadós, tápláló reggelit fogyasztani, jöjjön el hozzánk Szombathelyen, az Omlett étterembe és válasszon a reggeli kínálatunkból (kérje kollégáinktól).

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.