Konyhai hulladékok- Neked milyen gyakran telik meg a szemetesed?

Minden háztartásban nagy problémát jelentenek a konyhai hulladékok. Sajnos egyre több és több hulladékot termelünk, ami egy kis odafigyeléssel lényegesen lecsökkenthető lenne. Érdemes tehát egy-két praktikát bevetni, hogy elkerüljük a pazarlást és a hulladék felhalmozását.

Mértékkel vásárolj

Bárhol is vásárolsz, mindig gondold át, hogy el fog fogyni a lejárati dátum előtt? Ha nem vagy biztos benne, inkább kisebb kiszerelést vásárolj. Csökkentsd le amennyire csak lehet a kidobott ételek mennyiségét.
Sajnos az emberek több mint 60%-a nem gondol bele, hogy mennyi ételt dobnak ki a kukába.

 

Használj dobozokat

Ha elvitelesen kérsz étteremben ételt, főleg napi menük esetében, érdemes saját ételhordó dobozokba kérned a menüdet. Ezzel jóval kevesebb szemét kerül a kukába, főleg, ha rendszeresen kérsz étkezdéből menüt. Ha nálunk jársz a nyáron, érdemes más miatt is dobozzal készülnöd.

 

Használj újrahasznosítottat

Nem feltétlenül az újrahasznosított szalvétákra, konyhai törlőkre gondolunk. Ezeket helyettesítheted mosható konyharuhával is. 
Éttermünkbe már elkezdtük bevezetni az újrahasznosított alapanyagokból készült szalvétákat és dobozokat is.

 

Gyűjtsük szelektíven

Szerencsére ma már nagyon sok helyen megtalálhatjuk a szelektív hulladéktárolókat. Gyűjtsük szelektíven ne csak a konyhai de az egész háztartás szemetét is. Figyeljünk rá, melyik hulladékokat hova és milyen módon kell eldobni.

 

Ha nem csak a konyhai hulladékot szeretnénk csökkenteni, de szívügyünk a Föld jövője is, érdemes ezeket az apró trükköket használni a mindennapokban és odafigyelni a környezetünkre.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.