Védjük együtt a Földet! – Ezeket tettük mi a környezetünkért

Napjainkban egyre sürgetőbbé és fontosabbá vált, hogy olyan intézkedéseket vessünk be, amivel megóvhatjuk a Földünket. A mi kis csapatunk is igyekszik minden lehetőséget megragadni, így a következő hetekben a környezetvédelem fontosságára hívjuk fel a figyelmet. Bemutatjuk, milyen intézkedéseket hoztunk, amivel csökkentjük az ökológiai lábnyomunkat, illetve adunk pár tippet, mivel segíthettek ebben ti is.

 

Újrahasznosítás, környezetvédelem

Ha jártatok mostanában az éttermünkben, lehet feltűnt már egy aprócska változás, mégpedig, hogy új szalvétákat kezdtünk el használni. Ezek a szalvéták 100%-ban újrahasznosítottak, így az elkészítésükhöz nem vágtak ki egyetlen fát sem! 
Ezeket a szalvétákat, használat után (a megfelelő hulladékgyűjtőbe helyezve) feldolgozzák és az erre alkalmas technológia segítségével új életet kapnak.

Mivel egy étteremben – így nálunk is – a szalvéta nagy mennyiségben fogy, ezért ezzel a lépéssel máris tettünk valami jót a környezetünk megóvásáért.

 

Lebomló anyagok

Előfordult már veled, hogy a kikért ételt nem bírtad megenni és elcsomagoltattad?

Nap mint nap találkozunk ilyennel, így a korábbi műanyag dobozainkat elkezdtük lecserélni biológiailag lebomló alapanyagú tárolókra. Az elviteles dobozok, amikkel hamarosan találkozhattok PLA-ból készülnek.

A PLA a polylactic acid, azaz a politejsav rövidítése, ami növényi alapú, komposztálható anyag, melyet növényi cukrokból állítanak elő. Készülhet kukoricakeményítőből, cukornádból vagy cukorrépából. A PLA előnye tehát, hogy megújuló növényi anyagokból készül, ám ennek ellenére erős és ételekhez is biztonságos. A PLA- gyártás ökolábnyoma sokkal kisebb, mint a kőolajalapú műanyagoké. 
Ha érdekelnek további információk az új elviteles dobozainkkal kapcsolatban, itt találsz róluk leírást.

 

Használd többször

Te is segíthetsz, hogy csökkentsük az ökológiai lábnyomunkat és ezzel mind jól járunk! Ebben a jó időben sokan jöttök előre pácolt húsokért. Ilyen esetekben hozz magaddal egy edényt, vagy dobozt amibe beletehetjük neked a húst, ezzel is csökkentve a háztartásod szemetét.

Nem csak a húspultban, de a napi menük elvitelénél is örömmel vesszük, ha hozol saját ételhordó dobozt. Ezekkel lényegesen lecsökkentheted a háztartásod szemetét, főleg, ha napi rendszerességgel viszel el tőlünk menüt.

 

Ezekkel a kisebb intézkedésekkel is már nagyban hozzájárulhatunk, hogy egy fenntarthatóbb jövőt teremtsünk meg. Örömmel vesszük, ha segítesz és te is teszel a környezetünkért.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.