Kóstoltad már? Chilis, fokhagymás és vörösboros ízesítésű tésztával is feldobhatók az ételek

A tészta igazán jól fogy itthon. Átlagosan évente 6-7 kilogrammot eszünk belőle személyenként. Olcsó, tápláló és számos módon elkészíthető. Érthető a népszerűsége. Úgy tűnik, az ízesített változat is kelendő.

Jó köretnek, levesbe és számos étel alapanyagául is szolgál. Nem időszaki termék, ami azt jelenti, hogy egész évben fogyasztjuk. Valamelyest több fogy szeptemberben, iskolakezdéskor. Ünnepekkor viszont kicsit kevesebb, azonban az ingadozás nem számottevő. Egyre többen keresik a tészták közül is prémium termékeket, a 8-10 tojással készül ízletesebb változatokat. A lakosság nagyjából 10 százaléka készíti otthon a tésztát, mások boltban veszik. Egyre elterjedtebbek az ízesített változatok is. Talán a következő évek trendje lehet ez.

teszta01
Citromos, csokis tésztát is lehet kapni, de pesztós, zöld színű is vásárolható már, ahogy fokhagymás, chilis és vörösboros ízesítésű is. Nem csak az íz, ami számtalan féle lehet, hanem a forma is. Vásárolhatunk belőle kagyló, gyufa és orsó formájút vagy a gyerekek nagy kedvencét, a betűtésztát.

csokisteszta

 

 

Nálunk, Szombathelyen, az Omlett étteremben is gyakran készül tészta, leginkább menüben. De az étlapon is szerepelnek bőven tésztás ételek. Volt, hogy nálunk is ki lehetett próbálni az ízesített tésztákat. Készítettünk ételt csokoládés és citromos tésztával is.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.