Melyik a legjobb köret a grillhúsok mellé?

Hát persze, hogy a grillzöldségek és a grillsajt. Utóbbiról nem érdemes túl sokat beszélni, nagyon egyszerű elkészíteni. Csak a rácsra tesszük, és már sül is. A zöldségekhez viszont nem árt tudni egy-két praktikát. Mondjuk azt, hogy nem szükséges előre pácolni. Sokkal ízletesebb lesz, ha a vékony szeleteket csak a sütés előtt szórjuk meg egy kis kakukkfűvel, sóval, borssal. Legalábbis a cukkinit, a padlizsánt így célszerű készíteni. Ami még sokat dobhat az ízvilágon, ha sütés közben egy kis vajat teszünk a szeletekre. Próbáld ki!

Nagyon lényeges, hogy a köretnek készített zöldség akkor az igazi, ha roppanós. Gondolj csak a francia ratatouille-re. Ez a lecsó mediterrán változata. Ezt úgy is készítheted, hogy a szelet húsokon sütöd meg… Mikor már majdnem kész a hús, tedd rá az apróra vágott paprikát, paradicsomot, cukkinit, hagymát és a padlizsánt. Aztán fűszerezd, amikor sül, és tálald együtt a hússal. Így a hús zsírjában is pirul egy kicsit a zöldség. Finom lesz.



Visszatérve kicsit a sajtokra, akár camembert-t is tehetsz a grillre. Mondjuk úgy, hogy rozmaring szálat tűzöl bele, így sütöd át. Egy szelet csirke mellé tálalt ratatouille és a grillezett sajt tökéletes nyári vacsora. Mondjuk egy ízletes borral…

Kedvet kaptál az elkészítéséhez?


Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.