Ön mennyi halat eszik? Legalább hetente kellene!

Kevésszer eszünk halat, ennek ellenére azt mondjuk, szeretjük. Egy, a hazai halfogyasztási szokásokat összegző felmérésből kiderült, hogy a magyarok 32 százaléka kifejezetten szereti a halas ételeket. Az Omlett étlapján is talál halas fogásokat.

A kutatásból az látszik, csak évente pár alkalommal kerül a tányérunkra hal. Egy esztendőben csupán négy kilogrammot eszünk belőle. Egészségügyi szempontból pedig érdemes lenne hetente halat fogyasztani.

Chef kedvencei

Szombathelyen, az Omlett étteremben például pisztráng is kérhető az étlapról, emellett rendszeresen készítünk halpaprikást és a különleges ajánlatokban is többször szerepel hal.

 

A halfogyasztás főként karácsonykor ugrik meg, de nyáron is többet eszünk belőle. Amikor halat fogyasztunk, nem az egészségessége miatt választjuk, hanem az íze miatt – állítja a többség. A TrendInspiráció Műhely felméréséből az látszik, inkább a negyven évnél idősebbek esznek halat, az aktív szellemi foglalkozásúakra jellemző, de a nyugdíjas és a háromfős háztartásban élők is a halfogások kedvelői közé tartoznak.

 

A hal egészséges, nem kérdés. Hetente lenne ajánlott fogyasztani, hiszen csökkenthető így a szív- és érrendszeri megbetegedések gyakorisága. Ha rákívánt a halra, Szombathelyen az Omlett étteremben is kérhet – nézze meg az étlapot itt!

Mutatunk néhány halas fogást, amelyek szintén rendelhetők az Omlett éttermeben:

  • Pisztráng roston:  1.650,-
  • Pisztráng rántva: 1.750,-
  • Halfilé magvas bundában: 1.010,-
  • Halfilé roston sütve, salátaágyon:  1.310,-
  • Fogasfilé Andrássy módon: 1.610,- (szalonna, gomba, burgonya és paradicsom társaságában)
  • Fogasfilé kapros vargányamártással:  1.680,-

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.